Mladí volejbalisté VK Ostrava podpořili Olympijskou myšlenku v centru města


Úspěšný mládežnický klub VK Ostrava, připomeňme loňské třetí místo v kategorii kadetů „mistrovský titul“ nejlepšího juniorského družstva ČR, několik individuálních ocenění nejlepších hráčů (Matěj Šmídl, Vojtěch Bauman, Jan Štefko) a ocenění nejlepšího trenéra roku (Lubomír Vašina) se představil na beach kurtu na Masarykově náměstí centra Ostravy. Nejprve ukázkou několika volejbalových akcí a situací. Poté se hráči rozděleni do čtyř družstev střídali s extraligovými děvčaty z TJ Ostrava v turnaji. Po skončení turnaje obou kategorií spojili volejbalisté a volejbalistky síly a předvedli v olympijském parku společný smíšený beach volejbal.
I přesto, že nešlo ani tak o celkového vítěze, ale o propagaci a ukázky volejbalu a beach volejbalu bojovalo se jako o život. Vítězství a drobné ceny si odnesla dvojice Matouš Vancl, Vojta Bauman. Na druhém místě stanuli Lukáš Vašina a Lukáš Kittel, na třetím Dan Karol a Víťa Dastík a na čtvrtém místě Petr Mlčák, René Dihel a Honza Holáň. O den dříve se představili na náměstí i extraligový muži VK Ostrava v čele s manažerem Tomášem Zedníkem, trenéry Zdeňkem Šmejkalem a Honzou Václavíkem s těmito výsledky. 1. místo - Venca Kotas, Petr Šulista, 2.místo – Mateusz Biernat, Lukáš Vašina, 3.místo – Kuba Balon, David Janků, 4.místo – Radek Šoltys, Honza David.
Skvělého nápadu vedení VK Ostrava a organizátorů Olympijského parku ocenilo v průběhu ukázek a modelového turnaje mnoho přihlížejících diváků a nutno podotknou, že i pro zúčastněné to byl příjemně strávený čas.

Lubomír Vašina

 

Dan

 

DastyDan

 

Konec zápasu

 

Máťa Vojta

 

Síť

 

Stupně vítězů

Vojta