Úspěšná sezona juniorů v Polsku

Pokud rekapitulujeme naše působení u našich severních sousedů, opět bylo prospěšné z jak z hlediska hry, ale i díky osobním setkáním a dobrým meziklubových vztahům. Zápasy mají díky neokoukanosti hráčů a mezinárodního působení silný emoční náboj s neustálým tlakem na výkon. Pěkné souboje v krásných halách a za výborné organizace mají i silný motiv pro hráče a hru samotnou. 
Odehráli jsme 12 velice kvalitních utkání, deset z nich jsme vyhráli a na svém kontě máme pouze 2 porážky a to až v druhé polovině soutěže (v odvetách), kdy jsme se potýkali především se zdravotními problémy hráčů. Poměr setů a míčů byl pro naše družstvo velice příznivý 31:11, 1004:842. V letošním roce díky reorganizaci této soutěže jsme hráli s nejlepšími týmy, které byly spojeny do elitní skupiny.
VK Ostrava reprezentovali: Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Martin Prívara, Lukáš Vašina, Daniel Karol, Oliver Sedláček, Petr Mlčák, Matouš Vancl, Vít Dastík, Adam Kozel, Matěj Lex, Filip Bořuta, Vojtěch Bauman, Trenér: Lubomír Vašina.