Junioři v derby s Green Volley Beskydy dvakrát zvítězili

NEDĚLE 29. 1.
VK OSTRAVA  -  GREEN VOLLEY BESKYDY FRÝDEK-MÍSTEK   3:2 (20,24,-18,-23,19)
VK OSTRAVA  -  GREEN VOLLEY BESKYDY FRÝDEK-MÍSTEK   3:0  (15,17,16)
V prvním setu a do poloviny setu druhého měli naši junioři herně navrch. Od koncovky druhého setu až do závěrečného hvizdu rozhodčího, který ukončil zápas až v tiebreaku ve prospěch našeho týmu za stavu 21:19, to byl boj o každý míč. O dramatičnost utkání se přičinil především soupeř, který hrál velice odvážně a bez viditelného respektu. 
Celému utkání přispěla i atmosféra v hale. Ta byla velice slušně zaplněna nejenom řadou rodičů našich hráčů a drtivou většinou kádru extraligových mužů, ale i početnou výprava z Beskyd v čele s prezidentem panem Pečínkou a mnoha trenéry a příznivci Beskydského klubu. Tento zápas přinesl bitvu, jak se patří na derby. Hra plná zvratů, emocí, výborných zákroků a nasazení se musela líbit a hráčům přinesla i ten správný volejbalový a charakterový zážitek.
Druhý zápas byl již naší jasnou záležitostí. Od prvopočátku jsme tlačili na soupeře servisem a nekompromisní hrou na síti. Nenechali jsme (tak jako v prvním zápase) soupeře rozehrát a dostat se do tempa. Bylo vidět, že jsme tento zápas zvládli a předčili soupeře i po fyzické stránce. Do zápasu nemohl nastoupit nemocný Matouš Vancl, čímž mu přejeme brzké uzdravení.
VK Ostravu reprezentovali: Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Martin Privara, Matěj Lex, René Dihel. Trenér: Lubomír Vašina, asistent trenéra David Travinský.