Junioři ukončili základní část a znají svoji skupinu pro play off

Družstvo Zlína jsme v letošním ročníku čtyřikrát porazili a i tentokráte jsme především první zápas měli herně pod kontrolou. Ve druhém zápase jsme střídali světlé okamžiky s těmi horšími, ale faktem bylo, že jsme prostřídali všechny hráče startující za juniory, kteří byli do zápasu k dispozici.
Základní část české extraligy jsme skončili s bilancí 14 vítězství a z 6 porážkami. A když už jsem v bilancování, přidám i bilanci z polské extraligy, kde jsme skončili na druhém místě z 10 vítězstvími a 2 porážkami. Celkově tak naše juniorské družstvo v soutěžích před závěrečným turnajem 24krát vyhrálo a jen 8krát prohrálo.
VK OSTRAVA  -  VSC ZLÍN 3:0 (15,20,21)
VK OSTRAVA  -  VSC ZLÍN 3:2 (15,25,-16,-23,-13)
Zlín je špičkové družstvo a určitě to nebyla procházka růžovým sadem. První zápas měl v podstatě jasný vývoj. V průběhu první poloviny setu jsme si udělali dostačující náskok, který nám zaručoval hru bez většího stresu. Základem úspěchu bylo dobré podání a nadstandardní příjem.  Byl k vidění kvalitní juniorský extraligový volejbal. 
Druhý zápas a jeho první set probíhal ve stejném duchu jako zápas první. Od druhého setu jsme začali míchat se sestavou a vyzkoušeli jsme si některé náhradní varianty postavení. To však byl signál k větší urputnosti soupeře v cestě za vítězstvím. I přesto jsme i druhý set dotáhli do vítězného konce. Další dva sety se na palubovku dostali i hráči, kteří v letošní sezoně dostávali méně příležitosti. Po jejich prohře do zkrácené hry nastupuje opět základní sestava. Proti rozjetému soupeři se však hraje těžce. Hrajeme pod tlakem, který však zvládáme a vítězíme v tiebreaku 15:13. Loučíme se tak se sezonou v domácím prostředí vítězstvím.
KONEČNÁ TABULKA EXTRALIGY JUNIORŮ – ZÁKLADNÍ ČÁST
1. Velké Meziříčí 43 b. 
2. VK Ostrava 40 b. 
3. Brno 38 b. 
4. Zlín 34 b. 
5. Nový Jičín 15 b. 
6. Green Volley Beskydy 10 b. 
VK Ostrava reprezentovali:  Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Martin Privara, Matěj Lex, René Dihel . Trenér: Lubomír Vašina, David Travinský. 
Finálový turnaj se hraje 23. – 26. 3. 2017 v Praze. Skupina, kterou jsme si vybojovali, je pro náš tým přijatelná, ale je samozřejmě otázka v jaké síle na tento turnaj odjedeme. V tomto termínu se hraje i play off mužů, kde působí v tuto chvíli stabilně čtyři hráči juniorského týmu.
ROZDĚLENÍ SKUPIN FINÁLOVÉHO TURNAJE:
SKUPINA „A“:
Příbram, VK Ostrava, Brno, Liberec. 
SKUPINA „B“:
ČZU Praha, Spartak Velké Meziříčí, VSC Zlín, Jihostroj České Budějovice