Česká reprezentace U19 s Lukášem Vašinou skvěle rozjela ME

Naše družstvo je zatím velice příjemným překvapením ME jak po stránce výsledkové, tak především předvedenou hrou. Lukáš Vašina nastupuje v základní sestavě na postu přihrávajícího smečaře a má velký podíl na prozatím prvním místě našeho národního celku ve skupině hrané v Púchově.
Mistrovství Evropy se hraje ve dvou šestičlenných základních skupinách v Púchově a maďarském Györu. Do první čtyřky, která zaručuje účast na MS, se dostanou dva nejlepší celky ze základních skupin. Semifinále a finále se odehraje v sobotu a neděli v Györu.
Družstva na třetím a čtvrtém místě budou hrát o umístění na 5. – 8. místě. Ještě šesté místo zaručuje postup na Hry mládeže. Poslední dva celky ze skupin na ME končí. 
Naše reprezentace je vytvořena z hráčů pěti oddílů.  Jsou v ní čtyři hráči z ČZU Praha (J.Svoboda, M.Roháček, M.Drozen, P.Horák), tři hráči z Českých Budějovic (F.Humler, J.Polák,M.Šotola), dva z Dukly Liberec (O.Piskáček, J.Pavlíček) a ze Zlína (R.Šulc, J.Varous) a jeden z VK Ostrava – Lukáš Vašina. Trenéry jsou Jiří Zach a Jan Svoboda.
Našim zbývají dva zápasy. Dnes ve středu od 15:00 s Francií a zítra (27.4.) od 17:30 s Rumunskem.
Livescore, statistiky, foto: www.cev.lu
Přenosy: www.laola1.tv
 
Tabulka skupiny po 3. kole 
1. CZECH REPUBLIC
2. TURKEY
3. FRANCE
4. FINLAND
5. ROMANIA
6. SLOVAKIA
 vasina me 1 web 1
vasina me 2 web 2