Junioři začali extraligu se střídavými výsledky


SOBOTA 7.10.2017
Brno přijelo v téměř totožné sestavě, ve které porazilo naše kadety před dvěma týdny, a bylo znát, že souhra jim rozhodně nechybí. První dva sety byly sice jednoznačně v náš prospěch. Výborně jsme podávali a pečlivě ztrátovali. Ve třetím setu se však „ostravská mašina“ zasekla a hosté, hnáni skvělým podáním mladého Chevaliera, získali 3. set pro sebe. Před čtvrtým setem jsem jako trenér musel zvýšit hlas, což se vyplatilo. Do prvního technického oddechu jsme šli za stavu 8:3. Pětibodové vedení jsme si udržovali celý set a po zkaženém podání hostů se naši junioři mohli radovat z první výhry v novém extraligovém ročníku.
Druhý zápas byl úplně o něčem jiném. Brno, hnané dravým mládím, pokračovalo v nastoleném výkonu z posledních dvou setů úvodního střetnutí, kdežto nám se přestalo dařit na servisu a v obraně na síti. Navíc se zranil nahrávač Mazoch, který podal výborný výkon v dopoledním zápase. Po hodině hry bylo rozhodnuto, Brno si z Ostravy odveze 3 body.
VK OSTRAVA – VOLEJBAL BRNO 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:19)
VK OSTRAVA – VOLEJBAL BRNO 0:3 (17:25, 14:25, 20:25)
VK Ostrava: Kopecký, Dvořák, Vancl, Bauman, Kalmár, Sedláček – libero Lex. Střídali: Mazoch, Dastík, Závodský, Hoffman, Muroň. Trenér: Vašina.
NEDĚLE 8.10.2017
Nedělní dvojzápas se odehrával jako sobotní přes kopírák. První dva sety jsme jednoznačně ovládli. Ve třetím setu přišlo zlepšení Velmezu a pro nás smolná koncovka. Po dvou odvrácených mečbolech domácí snížili nejtěsnějším možným rozdílem na 1:2. V následujícím setu jsme se však nenechali překvapit a uprostřed setu jsme se při podání Vašiny dostali do pětibodového trháku. Ten jsme si v poklidu do konce setu uhlídali.
Odpolední zápas se našim juniorům moc nevydařil. Nemohli jsme se opřít o svoji největší zbraň – blok a ani podání nemířilo tam, kam mělo. Nicméně zápas to byl vyrovnaný, každý set skončil rozdílem dvou bodů. Nutno dodat, že domácí svůj výkon zlepšili, ale k vítězství jim také pomohlo více štěstí na jejich straně kurtu. I nedělní klání tak skončilo smírně 3-3 na body.
TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ – VK OSTRAVA 1:3 (16:25, 20:25, 29:27, 20:25)
TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ – VK OSTRAVA 3:0 (25:23, 25:23, 26:24)

VK Ostrava: Kopecký, Dvořák, Vancl, Vašina, Bauman, Sedláček – libero Lex. Střídali: Hoffman, Kalmár, Závodský. Trenér: Vašina.