Juniorům vrcholí příprava na finále extraligy


Tréninkovou skupinu tvoří juniorská a kadetská část, závěr sezony se nyní bude soustředit především na ty starší. V plánu přípravy je 27 tréninkových jednotek, 6 přípravných zápasů s družstvy výborných kvalit. Jsou to muži z polského Rybniku a slovenské Myjavy a juniorský mistr Polska z Jastrzębie. Vyvrcholením pak bude mezinárodní turnaj na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom.
Samotné pražské finále se rozehraje 9. května, kdy naši junioři začínají prvním utkáním s Fatrou Zlín. Dále se pak střetnou ve skupině s dalšími spolufavority ČZU Praha a Duklou Liberec. Hned první přípravný zápas, ale především nasazení v trénincích, ukázal sílu tohoto kolektivu a skvělou partu, která má obrovskou vůli po úspěchu.

Po vypadnutí mužů z play off, kteří odehráli skvělou partii s favoritem Duklou Liberec, máme k dispozici kompletní juniorský kádr a přípravu budeme věnovat novým kombinacím, které připravujeme na soupeře právě na závěrečný turnaj.

Kádr připravující se na M-ČR tvoří tito hráči: nahrávačíi: Luboš Mazoch, Tomáš Kopecký, blokaři: Ondra Muroň, Oliver Sedláček, Vojta Kalmár, Vojta Bauman (i smečař), smečaři: Lukáš Vašina, Radim Závodský, Matouš Vancl (také univerzál), Kuba Dvořák (také i jako univerzál) a libero: Matěj Lex – libero. Dvanáctý hráč bude donominován z řad kadetů, kteří budou působit jako kvalitní tréninkový sparingpartneři.

Před nedávnem naši hráči v Mikulově absolvovali testování, které vypisuje ČVS a komise mládeže pro SCM, kam patří i naše dorostenecká družstva juniorů a kadetů.
Testy, které se skládají z několika disciplín (skokanských, rychlostních, silových), se nám letos podařily a pokud vše půjde podle předpokladů, měli bychom mít v nejvyšší výkonnostní skupině pět hráčů.

Ve skokanských schopnostech dominovali v dosahu: Oliver Sedláček 350 cm, Lukáš Vašina 348 cm a Jakub Dvořák s 340 cm. Pod nohama pak našlápli nejvíce: Matouš Vancl 94 cm, Luba Mazoch 93 cm a Lukáš Vašina 92 cm. Skok do dálky ovládl Luba Mazoch s 297 cm a hod medicimbálem Oliver Sedláček výkonem 30,7 m.