Junioři jsou v plném turnajovém vytížení


Soustředění na Setině bylo zaměřeno hlavně na fyzickou připravenost. „Soustředění bylo velmi výživné. Kluci makali na hranici svých možností. Kromě fyzické přípravy jsme se věnovali také teoretické přípravě na blížící se extraligovou sezonu. Kluci byli delší čas pospolu a stmelili partu. Využívali jsme blízká svah a les, s míčem toho bylo pomálu. Výborná věc byl bazén, kde jsme trávili čas po každé tréninkové jednotce a kluci si tam užili mnoho srandy,“ vrátil se k soustředění trenér Lubomír Vašina.
V rámci soustředění se tři složené týmy měly zúčastnit mužského turnaje v Metylovicích. „V den turnaje pršelo, a tak turnaj byl přeložen do haly v Raškovicích. Postavili jsme tři týmy. Jeden skončil celkově čtvrtý, druhý pátý a třetí nepostoupil ze skupiny. Kluci si zkusili z plného zatížení volejbal a měli toho dost. Dostali pak po soustředění dva dny zaslouženého volna,“ popisuje trenér Vašina turnaj nakonec hraný v Raškovicích.
Následoval juniorský turnaj ve Zruči nad Sázavou, který již potřetí v řadě vyhrál některý z našich týmů. „Dva týmy hrály pod hlavičkou VK Ostrava, jeden jako Česká Třebová. První tým turnaj vyhrál. Z extraligových týmů tam byl pouze Liberec, jinak nás tak napůl prověřily týmy z první národní ligy. Byla to přínosná herní průprava,“ říká Lubomír Vašina, který nyní připravuje juniory na testovací turnaj v Hradci Králové. „Pojedeme tam bez Kuby Henzla a Vojty Kalmára, jinak kompletní. Již nyní víme, že jádrem našeho týmu juniorů budou hráči ročníku 2001, kteří budou hrát také extraligu kadetů. Jinak máme samozřejmě v týmu hráče ročníků 1999 a 2000. V Hradci se potkáme jak s přímými extraligovými soupeři z naší skupiny, tak i s týmy z druhé skupiny. Uvidíme, jak jsou na tom naši soupeři a jaké šance máme v následujícím ročníku extraligy,“ dodává Lubomír Vašina.