Skvělý turnaj v Polsku a fotka s pohárem mistrů světa

Průběh turnaje popsal trenér juniorů Lubomír Vašina: „O turnaji v Jastrzebie mohu mluvit pouze v superlativech. Byl fantasticky zorganizován, přítomni byli všichni členové vedení pořádajícího klubu. Po konci kvalitně obsazeného klání byla v hale s taraflexem skvělá show.
Soupeři, kteří se proti nám postavili, byli papírově nad naše síly, ale pro nás to byl skvělý finiš přípravy. Prohráli jsme s posledním mistrem Polska Jastrzebie Wegiel 2:3, s reprezentací Norska kategorie U 20 1:3. Měli jsme bod a stále mohli myslet na finále. Zápas s Trenčínem, který je základem slovenské reprezentace U 20 jsme sice prohráli 0:3, ale byl to výborný zápas. Předvedli jsme maximální nasazení a emoce.
Následně jsme šli do utkání o třetí místo proti Norsku U 20, ve kterém kluci bojovali na hranici svých možností, aby neskončili poslední. Měli jsme dobré vstupy do vítězných setů, všem hráčům se dařil servis, zejména vynikli Kittel a Závodský. Vítězstvím 3:1 jsme zakončili skvělé tři dny pobytu ve volejbalu zaslíbené zemi.“
Hráči se dokonce mohli vyfotit s pohárem mistrů světa, který získal polský národní tým. Ondřej Muroň se stal nejlepším blokařem turnaje. „Doufám, že dobrou formu a nasazení si přeneseme také do startu extraligy. To zase bude jiná soutěž. Na žádost Nového Jičína jsme si odložili v rámci dobrých vztahů první dvojutkání a nastoupíme až v neděli proti ŠSK Beskydy,“ dodává trenér juniorů Lubomír Vašina ke startu extraligy.

POL2cl

POL3cl

POL4cl

POL5cl

POL6cl

Foto Vít Tomis