Na přeboru ČOS se naši junioři neztratili ani mezi muži


„Přivezli jsme na turnaj 13 hráčů a všichni si v mužské konkurenci prvoligových a druholigových klubů dobře zahráli. Byl jsem rád, že někteří kluci mohli posílit Českou Třebovou a měli tak stejné herní vytížení jako náš klasický tým. Konkurence byla velmi slušná. Na turnaji startoval třeba lídr první ligy z Bučovic nebo další kvalitní tým z Dobřichovic,“ řekl k obsazení turnaje trenér Lubomír Vašina.
Los poslal tým VK Ostrava i České Třebové do jedné základní skupiny. Po čtyřech odehraných zápasech postoupila Česká Třebová do semifinále z prvního místa, když za sebou nechala i Bučovice. Tým VK Ostrava hrál druhý den zápasy o 5. – 8. místo.
„Nakonec skončila Česká Třebová na druhém místě, když ve finále prohrála s Bučovicemi a náš klasický ostravský tým po dvou výhrách skončil pátý. Celý turnaj jsme brali jako minisoustředění, které jsme zahájili pátečním tréninkem. V přípravě na další pokračování extraligy nám akce přinesla cenné srovnání s mužským volejbalem,“ dodal trenér Lubomír Vašina.