Junioři v moravské skupině stíhají Beskydy

VK Ostrava – Zlín 3:1 (-23,11,19,30) a 3:0 (19,21,22)
Kádr juniorů dostal vítanou posilu a nový impuls. Na hostování přišel z Kladna Matěj Koloušek a okamžitě se stal velmi platným členem týmu trenéra Lubomíra Vašiny.
„Příchod Kolouška nám velmi pomohl a byla to pro tým při současné marodce vzpruha. Do konce sezony jsme přišli o Kittela. Stále chybělo libero Jelen, a tak z pozice přijímajícího smečaře musel na tento post Unzeitig. Zhostil se toho výborně, i když nám samozřejmě na smeči chyběl. Na postu univerzála se střídali nahrávač Mazoch, který se výborně adaptoval a Závodský,“ řekl ke změnám v sestavě trenér Lubomír Vašina.
„První zápas byl pro nás složitější. Měli jsme v něm i namále. Za stavu 2:1 na sety jsme museli v koncovce čtvrtého setu dotahovat, ale nakonec jsme vyhráli 32:30. To jen ukazuje, že tento tým má vnitřní sílu. Případná ztráta bodů by se nám do konečného tabulkového hodnocení vůbec nehodila. Ve druhém zápase už byla naše role snazší,“ zhodnotil oba zápasy trenér Vašina.
„Jsme rádi za šest bodů. Přiblížili jsme se Beskydům. Musíme porážet týmy pod námi, a pokud Beskydy nikde nezaváhají, musíme něco urvat i na palubovce suveréna z Brna. Budeme pracovat hlavně na koncentraci v naší hře, abychom neztráceli nadějné náskoky o čtyři a více bodů v rámci jednotlivých setů,“ dodal před dalšími zápasy trenér Lubomír Vašina.