Soustředění mládežnických týmů vyšlo na jedničku


„Soustředění můžeme hodnotit pouze v superlativech. Kluci pracovali na jedničku, projevili velkou vůli a chuť do tréninku. Vyšlo nám také počasí a měli jsme k dispozici skvělý areál s výbornými podmínkami pro přípravu. Vše fungovalo,“ pochvaluje si podmínky a zázemí areálu Bozeňov trenér kadetů a juniorů Lubomír Vašina. „Prostorné ubytování v chatkách, chutná strava, tři kurty na klasický volejbal i beach, blízké lesy a kopce v okolí a mobilní kurt uprostřed tábora. To vše nám umožnilo absolvovat skvělou přípravu na sezonu.“
Hráči trénovali třífázově dopoledne, odpoledne a po večeři. „Minulý víkend jsme využili naplno. V sobotu se dvě družstva kadetů a juniorů zúčastnila vyhlášeného turnaje v Lupenicích u Hradce Králové. První tým vyhrál skupinu, ve které hráli junioři Liberce a tři druholigové celky mužů. Druhý tým obsadil v další sedmičlenné skupině druhé místo. V neděli jsme si uspořádali celodenní turnaj pro šedesát mladých volejbalistů, které jsme tady měli k dispozici,“ popisuje trenér Vašina volejbalový program soustředění, které bylo zaměřeno jak na fyzickou připravenost, tak herní činnosti.
„Nyní od 2. září začínáme klasickou přípravu v hale. Doufám, že budeme pozváni na kvalitní turnaj okolo 20. září do Częstochowe, kde jsme loni zanechali velmi dobrý dojem,“ dodává k následujícímu programu přípravy kadetů a juniorů Lubomír Vašina.

RAŠKOVICE polečná JRI KTI copy

Lupenice společná JRI 1.místo KTI 4

Soustředění kemp

Soustředění2