Mozaika z letní přípravy kadetů a juniorů


V juniorech končí
V kategorii juniorů ukončili působení naši úspěšní hráči, kteří pro náš klub získávali medaile a přední umístění v kadetské a juniorské kategorii Ondra Muroň (kádr mužů A), Lubomír Mazoch a Vojtěch Kalmár (oba zatím bez konkrétního klubu). Přejeme všem mnoho úspěchů v nových působištích.
Reprezentace U19
Ondřej Unzeitig (odchovanec České Třebové), Tomáš Kristián (odchovanec Opavy) a Radim Závodský byli v reprezentačním výběru ČR U19. Tento výběr se zúčastnil Olympijských her mládeže v Baku, kde obsadil páté místo. Na prestižní turnaj v ruské Anapě, kterého se mimo naše reprezentační družstvo účastní nejlepší Evropané (Rusko, Itálie, Polsko) byli vybrání do reprezentačního celku ČR U19 první dva jmenovaní hráči.
Mezinárodní kemp
V České Třebové se uskutečnil již 21. ročník mezinárodního kempu, kterého se zúčastnilo přes stovku volejbalových hráčů a hráček. Mezi frekventanty byla i desítka hráčů z našeho klubu, kteří působí v mládežnických družstvech. Na tomto kempu byli jako trenéři i Tomáš Zedník, Zdeněk Šmejkal, Matouš Vancl a Vojta Bauman.
Beach středních škol
Dominik Jelen se stal vícemistrem ČR v beachvolejbale středních škol.
Aktivity samotných hráčů
Hráči z kádru juniorů a kadetů absolvovali o prázdninách mnoho turnajů na antuce. Především se zúčastnili velkého turnaje „Vranovské léto“, kde nepostoupili ze skupiny. A v různých formacích si zahráli také na turnajích okolo Ostravy a Opavy. Stejně tak to bylo i na turnajích v beach volejbalu, kde se nejvíce dařilo Davidovi Kittelovi, Jakubovi Henzlovi a Hynkovi Ondráčkovi.
Noví kadeti
Z žákovské kategorie se posunuli Aleš Závodský, Jakub Pelikán, Jan Mlčák, Adam Schauer a Matěj Kukrecht. Z řad Volejbal Ostrava pak Matěj Ranocha, Dominik Pasz, Štěpán Šonovský a Adam Gorecki. Držíme jim palce k sehrání v novém kolektivu.
Složení mládežnických týmů
V kádru juniorů a kadetů je v současnosti 27 hráčů z toho 3 hráči ročníku 2000 v loňském roce 4. místo na M-ČR juniorů, dále 7 hráčů loňských úspěšných kadetů, kteří vybojovali 3. místo na M-ČR a byli i u 4. místa na M-ČR juniorů. 7 hráčů ročníku 2002, kteří budou tvořit základní kámen pro letošní družstvo kadetů, a po 5 hráčích ročníku 2003 a 2004. V průběhu začátku sezony se zranili a především soustředění neabsolvovali Jan Holáň a Tomáš Kíša.
Republikové testování
Každým rokem těsně před začátkem soutěží je tento testovací turnaj extraligových juniorských družstev prubířským kamenem, který trenérům dává možnost upřesnit či redukovat výkonnostní cíle pro nadcházející sezonu. Testy se konaly netradičně v Kolíně, protože na tradičním místě v Hradci Králové se rekonstruuje palubovka. Volejbalový svaz kvůli nedostatku kurtů zrušil souběžný turnaj a pouze se testovalo. Nakonec jsme se přece jen dohodli s dalšími čtyřmi družstvy na náhradním hracím programu a odpoledne po testování odehráli dva vítězné přípravné zápasy s ČZU Praha 2:0 a Hradcem Králové 2:1.
Příprava se Sokolem Vídeň
V České Třebové se střetli naši junioři s rakouským mužským celkem Sokola Vídeň a vyhráli po domluvě na šest setů 5:1. Bohužel se vážně zranil a týmu bude dlouho chybět Jakub Henzl.