Také junioři se probojovali do nejlepší pětky


Po prvním hracím dnu se začal psát dramatický scénář turnaje. Všechny týmy měly po jednom vítězství! Tak jak to u podobných turnajů bývá, každý tým si vybral jeden horší zápas. VK Ostrava si ho vybrala hned v prvním utkání po příjezdu proti bojovně hrajícímu Kojetínu. Následně náš tým začal podávat koncentrovaný výkon a zbylé tři zápasy vyhrál vždy shodně 3:0! Výkon byl podpořen razantním i taktickým servisem celého týmu.
„Věděli jsme, že to bude bitva, uvedl trenér Ivan Pelikán. Družstva se chtějí protlačit do osmičky, která zaručuje účast na MR 2022. Mě osobně šlo o kvalitu hry, která podmiňuje následný dobrý výsledek. Od září pracujeme na zlepšení naší obrany na sítí i v poli. Z tohoto pohledu jsem spokojen s lepšící se organizaci obrany a následného protiútoku. Asi nás všechny potěšila naše úderná síla a agresivita našeho servisu na straně jedné i pravidelná úspěšnost na straně druhé. A to všech hráčů! Spokojen jsem i s celou „lavičkou“, kde jsem se mohl spolehnout na všechny hráče! Neúnavně povzbuzovali v průběhu dvou dnů.“
Soutěže extralig kadetů i juniorů jsou pro rok 2021 dohrány. V obou případech se naše týmy probojovaly mezi pětici nejlepších, což je zavazující do dalších turnajů v roce 2022. „Po krátkém volnu budeme pokračovat v trénincích a mezi svátky (28. a 29. prosince) se představíme na mezinárodním turnaji u nás v Ostravě v hale Sareza. Přeji pěkné svátky všem příznivcům a děkujeme za podporu,“dodal trenér Pelikán.
Sestava družstva:
CHROMEC Matyáš, RESL Matěj, ZÁVODSKÝ Radim, SROVNAL Filip, ZÁVODSKÝ Aleš,
PELIKÁN Jakub, TŘÍSKA Šimon, RANOCHA Matěj, DUDA Matěj, KAVALA Václav, PTÁČEK
Bohdan, ŠTEC Martin
Pořadí turnaje:
1. VK OSTRAVA 9b.
2. VELKÉ MEZIŘÍČÍ 6b.
3. PROSEK 5b.
4. KOJETÍN 5b.
5. DUKLA LIBEREC 5b.