Extraliga juniorů vyvrcholí v Havířově, naši nebudou chybět

 

V nejlepší osmičce juniorských týmů, které se utkají o titul v letošním ročníku, nechybí hráči našeho klubu. Z našeho kraje se do turnaje kvalifikovali i junioři Blue Volley Ostrava a Green Volley Beskydy.
Finálový turnaj se uskuteční v Havířově od 5. do 8. května ve sportovních halách Slávie a ZŠ Žákovská. Ve čtvrtek a pátek se odehrají základní skupiny a od soboty již pouze v hale Slávie proběhnou boje o celkové umístění. Náš volejbalový klub je spolupořadatelem této významné volejbalové akce.
„Konkurence je opravdu letos silná. Hodně týmů má na soupiskách volejbalisty koncového ročníku a to už jsou jednadvacetiletí hráči,“ říká před extraligovým finálovým turnajem trenér juniorů VK Ostrava Ivan Pelikán. „Jde tedy již vlastně o dospělý volejbal a řada hráčů hraje v extralize mužů. I my máme v kádru bratry Závodské, kteří trénují i nastupují za mužský tým. Jsme rádi, že se našemu mladému týmu podařilo postoupit mezi nejlepší. V naší skupině máme hned tři kandidáty na medaile – Brno, Lvy Praha a Green Volley Beskydy. Snažíme se maximálně zodpovědně připravit a věříme, že naše forma bude vrcholit právě na této akci.“
Určitou komplikací pro většinu týmů jsou maturity. „Také my máme v týmu hned několik maturantů, ale věříme, že kluci zvládnou i tuto důležitou životní událost a na volejbal se budou schopni soustředit. V každém případě půjde o zajímavou konfrontaci a příležitost vidět mládežnickou volejbalovou špičku“, dodává Ivan Pelikán.
Věříme, že si cestu do hal najde i řada diváků především těch z naší mládežnické základny. K vidění určitě bude vyrovnaný a kvalitní volejbal.
Zápasy základních skupin finále extraligy:
5. května:
Skupina 1 – hala ZŠ Žákovská
15:00 Blue Volley Ostrava – Hradec Králové
17:00 Velké Meziříčí – Příbram
Skupina 2 – hala Slavie
15:00 Lvi Praha – VK Ostrava
17:00 Green Volley Beskydy – SGLD Brno
6. května:
Skupina 1 – hala ZŠ Žákovská
10:00 Hradec Králové – Příbram
12:00 Blue Volley Ostrava – Velké Meziříčí
15:00 Velké Meziříčí – Hradec Králové
17:00 Příbram – Blue Ostrava
Skupina 2 – hala Slavie
10:00 VK Ostrava – SGLD Brno
12:00 Lvi Praha – Green Volley Beskydy
15:00 Green Volley Beskydy – VK Ostrava
17:00 SGLD Brno – Lvi Praha
O sobotních a nedělních zápasech play off vás budeme včas informovat.

CVS MCR juniori 2022 web