Tým U22 postoupil bez porážky do vyšší skupiny

Naši junioři kategorie U 22 vyhráli všechna čtyři utkání na uplynulém extraligovém turnaji třetí výkonnostní skupiny v Ústí nad Labem a postoupili do druhé.
Komentář trenéra Tomáše Zedníka:
„V sobotu jsme hráli s Velkým Meziříčím 3:1 (23,-20,17,19), kdy byly velmi vyrovnané první dva sety. Potom jsme dokázali ubránit jejich dva nejlepší hráče a dohráli utkání do vítězného konce.
Následovala výhra se Svitavami 3:0 (22,18,22). Jejich tým se vyznačuje velkou bojovností, ale díky našemu dobrému nastavení jsme je poprvé v sezoně porazili takto výrazným výsledkem.
V neděli jsme nejdříve poměrně hladce zvítězili s Ústím nad Labem 3:0 (15,19,21). Ústí bylo bez nejlepšího hráče Lanka (hrajícího za muže EX-M), takže si mohli zahrát všichni naši hráči.
Zápas proti Zlínu znamenal boj o první místo ve skupině, a tím i o postup do vyšší (druhé) výkonnostní skupiny. V závěru extraligové soutěže totiž postupuje výš vždy jen vítěz. Po dvou prohraných setech jsme vývoj zápasu otočili a vyhráli 3:2 (-26,-20,16,12,12).
Na tomto turnaji jsem byl velmi spokojený s přístupem hráčů týmu, kdy v každém utkání bojovali až do konce. Dle mého názoru jsme hráli v této sezoně nejstabilněji a výkon na tomto turnaji byl náš nejlepší.“
Další extraligový turnaj U22 odehrajeme 22.-23.dubna.