U22 po závěrečném finiši jsou v extralize desátí

Body za třetí místo z turnaje druhé výkonnostní skupiny U22 nám pomohly nakonec k desátému místu v extralize. Na turnaji v Kolíně jsme sehráli čtyři utkání s týmy v celkové tabulce umístěnými výše než my s bilancí dvou výher a dvou porážek. Jednotlivé zápasy zhodnotil trenér U22 Tomáš Zedník:
„Karlovarsko jsme porazili 3:1 (-19,20,22,17). Přestože Varům chyběl ústřední hráč Pastrňák, který bojoval s extraligovým týmem mužů o bronzovou medaili, nám chvíli trvalo, než jsme se dostali herně nad jejich tým. Karlovarsko jsme v sezoně porazili poprvé.
S Libercem jsme prohráli 2:3 (24,-19,-17,22,-13). Oba týmy hrály pohledný volejbal. Nám se povedlo ve čtvrtém setu bojovností srovnat utkání na 2:2 a v posledním setu hrát vyrovnaně, nicméně jsme koncovku nezvládli jen díky jediné chybě.
Ve třetím zápase jsme padli s Kolínem 1:3 (-22,-23,25,-17). Kolín hrál velmi obětavě a bojovně a my na něj nestačili hlavně v poli.
Naopak s Kojetínem jsme zvítězili jasně 3:0 (15,18,17). V posledním utkání těžké skupiny jsme měli více fyzických i psychických sil a dokázali jsme ve všech činnostech soupeře převýšit.“
K celému průběhu trenér Tomáš Zedník dodává: „Jsem rád, že bojovností a přístupem hráčů v průběhu sezóny jsme se dokázali vypracovat do druhé nejlepší skupiny týmů, přestože po počátečním kvalifikačním turnaji jsme se pohybovali na 16. místě. Na tomto posledním turnaji jsem byl velmi spokojený s přístupem hráčů týmu, kteří s plným nasazením v každém utkání bojovali až do konce. Dle mého názoru naše hra měla v průběhu sezony vzestupnou tendenci a získávala stabilitu.“