JUNIORSKÝ TURNAJ VE FRÝDKU - MÍSTKU

Družstvo „juniorů“ svoji skupinu vyhrálo, když postupně porazili týmy ŠSK Beskydy-kadeti, Nové Mesto nad Váhom shodně 2:0 a remizovali s Polským týmem Bedzin 1:1.

Družstvo „kadetů“ ve skupině nejprve v prvním zápase skupiny prohrálo nad družstvem ŠSK Beskydy-junioři, ve kterém se bohužel zranil nás smečař Víťa Dastík, který utrpěl otřes mozku. Další zápasy pak shodně vyhráli nad družstvy VSC Zlín a Volley Rybnik z Polska 2:0.  Kluci se v těchto zápasech zvedli a začali bojovat nejen pro sebe, Ostravu ale i pro Víťu. Kadetské družstvo skončilo, tak ve skupině na druhém místě a obě družstva postoupila do lepší čtyřky tohoto turnaje.                                                                                                       Nemuseli jsme se stěhovat do vedlejší haly a čekal nás bratrovražedný zápas obou našich celků o finálový zápas. Zápas to byl pohledný bojovný a plný emocí, ač kamarádi ve zbrani zápas chtěl vyhrát každý. Myslím, že to byl na tomto turnaji nejkvalitnější zápas. Kadeti v prvním setu vyhrávali v koncovce už o 3 body ale junioři dokázali toto nepříjemné skore otočit, vyhrát set a celý zápas.

V zápase o 3.místo na sebe narazili týmy Ostrava-kadeti a Bedzin tento zápas naši kadeti vyhráli 2:1 a na turnaji ve Frýdeku-Místku brali 3.místo. Ve finále se střetli domácí Frýdek-Místek-junioři a Ostrava-junioři tento zápas byl bojovný a vyrovnaný. Vítězem se však může stát jenom jeden a na tomto turnaji bylo družstvo z Beskyd neporaženým týmem a zaslouženě si odneslo palmu vítězství. Na turnaji se vyhlašovali i nejlepší hráči turnaje a individuální ceny si z našeho družstva odnesli jako nejlepší libero Martin Privara a nejlepší blokař Oliver Sedláček.

Celkové pořadí:

  1. Frýdek – Místek – junioři
  2. VK Ostrava – junioři
  3. VK Ostrava – kadeti
  4. Bedzin (Polsko)
  5. VSC Zlín
  6. Nové Město nad Váhom
  7. Frýdek – Místek – kadeti
  8. Volley Rybnik

Ostrava-junioři:   

       Dan Karol, Oliver Sedláček, Petr Mlčák, Vojta Bauman, Lukáš Vašina, Matouš Vancl, Martin Privara, Michael Vodička, Honza Holáň .                                                                                                                     

Ostrava-kadeti: 

   Filip Bořuta, Luba Mazoch, Lukáš Kittel, Víťa Dastík, Kuba Dvořák, Adam Kozel, Denis Kamrádek, Jindra Janošec, Honza Černín, Matěj Lex.

                                                                                                                        

Za kolektiv juniorů a kadetů zapsal Lukáš Vašina