Junioři ubojovali jeden bod se silnými soupeři z Velkého Meziříčí a Brna

V loňském roce vyhrálo toto družstvo základní část extraligy a na M-ČR skončili borci z Valmezu na 3. místě. Stejné umístění se borcům z Vysočiny podařilo uhájit i na prvním letošním měření sil na testovacím turnaji v Hradci Králové. Od haly jsme vyrazili už 6:30. V 10:00 zahájil rozhodčí první ze dvou zápasů. První set byl pro oba týmy důležitý. Už po rozcvičce bylo jasné, že se bude jednat o nelehký a vyrovnaný boj. To se také v průběhu zápasů potvrdilo. Po vybojovaném prvním setu pro Ostravu se naši borci bohužel uchlácholili a zápas skončil z pohledu Ostravských 1:3 i přesto, že ve čtvrtém setu jsme srdnatě bojovali o tie break a set skončil poměrem 30:32.
Druhé utkání přineslo sice zlepšený výkon našich juniorů, ale bohužel po vedení 2:0 v náš prospěch jsme zakolísali v koncovce třetího setu (23:25) a místo vítězství 3:0 a tří veledůležitých bodů, jsme nakonec prohráli v tie breaku bohužel pro nás výborném výkonu domácích, kteří se zlepšili výrazně především na podání (se kterým jsme začali mít problémy v jejich nízké hale) a kvalitní hrou v poli. V tuto chvíli byl na útoku neudržitelný český reprezentační universál Patrik Indra.
TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ - VK OSTRAVA   3:1  (-19,19,21,30)
TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ - VK OSTRAVA   3:2  (-22,-31,23,15,8)
Brno:
Hned další den po poměrně dobrém výkonu ve Valmezu nás čekal v prvním domácím zápase v domácím prostředí další ze spolufavoritů letošní extraligy celek z Brna. Ten dokonce v prvním měření sil SCM v Hradci Králové tento turnaj vyhrál. Čekala nás nelehká bitva po náročných (především psychicky) zápasech z předešlého dne. Kostru Brna tvoří hráči, kteří již druhým rokem promlouvají i do kategorie dospělých, ať už v 1.lize, nebo dokonce i extralize. První utkání začalo v 10.00 na Janáčkově konzervatoři a našemu týmu se ze začátku podařilo vytvořit slibný, až šesti-bodový náskok před soupeřem. To však netrvalo dlouho a soupeř se dokázal popasovat s naší hrou založenou na dobrém servisu a v koncovce ovládl první set. Brno pokračovalo ve výborném výkonu po celý zápas a zvítězilo 3:1. 
Po týmové poradě následovalo druhé utkání se začátkem ve 13.00. V něm jsme od začátku tahali za kratší konec provazu a nedokázali se dotáhnout na výborně hrajícího soupeře, který si tedy z Ostravy odvezl plný počet šesti bodů. 
VK OSTRAVA - VOLEJBAL BRNO   1:3  (-21,-19,18,-20)
VK OSTRAVA - VOLEJBAL BRNO   0:3  (-17,-22,-22)
Za VK Ostravu hráli: Vojta Bauman, Martin Privara, Matouš Vancl, Lukáš Kittel, Oliver Sedláček, Filip Bořuta, Dan Karol, Lukáš Vašina, Jakub Dvořák, Denis Kamrádek, René Dihel, Trenéři: Lubomír Vašina, David Travinský.
Příští extraligový víkend sehrajeme 5.11. dvojzápas s krajským rivalem z Beskyd Frýdku-Místku a Nového Jičína.
Lubomír Vašina