Junioři po nervydrásajícím souboji vedou tabulku

Tým z Jastrzębie je naprostou špičkou v juniorské kategorii v Polsku a zápasy s tímto družstvem jsou vždy velice prestižní a vzácně vyrovnané. Připomeňme si loňské zápasy, které nás vyšvihly právě před tento tým na konečné první místo, když jsme vždy vyhráli nejtěsnějším rozdílem 3:2. V našem družstvu panovala před zápasem, který se hrál ve středu 2. listopadu, velice bojovná atmosféra. 
JASTRZĘBSKI WEGIEL  -  VK OSTRAVA 2 : 3  (21, - 29, 15, -22, -13)
VK Ostravu a Moravskoslezský kraj reprezentovali: Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Martin Prívara, Lukáš Vašina, Daniel Karol, Oliver Sedláček, Petr Mlčák, Matouš Vancl. Trenér: Lubomír Vašina. 
1.set
V prvním setu jsme většinou prohrávali o dva body, ale v koncovce se nám stav podařilo vyrovnat. Bohužel v tuto chvíli pomohlo velké štěstí domácím a trochu i rozhodčí, který odpískal dosti přísně chybu na nahrávce z pole.
2.set
Ve druhém setu jsme hráli odvážněji a vítězně uhráli několik dlouhých výměn, což sebevědomé domácí družstvo lehce rozhodilo. Tento moment nám stačil na to, abychom set dotáhli do vítězného konce. 
3.set
Třetí set nás hned od prvopočátku zastihl nepřipravené, čehož soupeř velice zkušeně využil a svým tvrdým servisem výrazně znejistěl naše přihrávající hráče. Z minulosti již víme, že je potom těžké pořízení s tímto družstvem držet krok. Poměrně výrazně tento set prohráváme.
4.set
Prohráváme 2:1 na sety. Trenér provedl pár změn v sestavě a my změnili taktiku na servisu a následně i v obraně. Změny se podařily a navíc se nám na ruce vrátila odvaha a přesnost. To nás dovedlo ke slušnému náskoku. Jastrzębští v koncovce sice náš náskok stahovali, nám se ho však podařilo „zuby, nehty“ udržet. 
5.set
Bojovnost a odvaha především na servisu slavila úspěch i v tiebreaku. A to právě jejich excelentní zbraní - tvrdým servisem. Konto soupeře jsme zatížili v tomto setu 5 esy. Určitě nejdůležitější byly hned první dvě na 2:0 a pak ty, které zakončily celý zápas. Dvě esa za stavu 13:13 znamenala důležité vítězství.
TABULKA:
1.VK Ostrava
2.Jastrzębski Węgiel
3.Exact Systems Norwid Częstochowa 
4.TS Volley Rybnik
5.AZS 2020 IV LO Częstochowa 
6.MCKiS Jaworzno
7.ANBUD MKS Będzin 
Sepsal kolektiv družstva juniorů.