Junioři v extralize o víkendu stoprocentně úspěšní

SOBOTA 5.11.
GREEN VOLLEY BESKYDY FRÝDEK-MÍSTEK - VK OSTRAVA 1:3 (-16,-20,24,-13)
GREEN VOLLEY BESKYDY FRÝDEK-MÍSTEK - VK OSTRAVA 0:3 (-14,-18,-22)
V pořadí třetí kolo extraligy juniorů se hrálo v sousedním Frýdku-Místku. Na derby jsme odjížděli posílení o středeční vítězství v polské extralize, kde se nám v krásném zápase podařilo zdolat špičkové družstvo z Jastrzębie. 
Cíl byl jasný, získat plný počet bodů. Až na třetí set prvního zápasu jsme měli ve všech herních činnostech oproti ne špatně hrajícímu soupeři navrch. Beskydy s naším družstvem drželi vždy krok pouze na začátcích setů. Scénář byl povětšinu vždy stejný. Důrazným servisem a dobrou obranou jsme o pár bodíků soupeři utekli a buď jsme svůj náskok udrželi, nebo dokonce ještě navyšovali. Bohužel ve druhém zápase se zranil náš Jakub Dvořák hrající na univerzálu a tak jsme museli i zaimprovizovat. Do průběhu utkání se to však nijak výrazně nepromítlo. Pokračovali jsme tak ve výborné hře z Jastrzębie a získali tak potřebných šest bodů do extraligové tabulky. 
VK Ostravu reprezentovali: Matouš Vancl, Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Martin Privara, Trenér Lubomír Vašina.
NEDĚLE 6.11.
VK OSTRAVA - TJ NOVÝ JIČÍN 3:1 (17,-21,21,21)
VK OSTRAVA - TJ NOVÝ JIČÍN 3:0 (14,18,16)
Další pro nás důležité utkání se soupeřem, který přijížděl do Ostravy s tím, že nemá co ztratit. Byli jsme favority, ale na palubovce to tak vůbec nevypadalo. Do utkání jsme vstoupili nekoncentrovaní a dobře hrající soupeř této skutečnosti využíval. Těžko jsme se dostávali do zápasu a v těchto momentech na palubovce určitě chyběl zraněný Jakub Dvořák. Nakonec jsme toto utkání povinně vyhráli, ale nebyl to žádný volejbalový zázrak a dost jsme se na tuto výhru natrápili. Nový Jičín se zlepšuje a na družstvu je vidět práce Kuby Karáska.
Druhé utkání bylo o něčem jiném. Po více než drsné domluvě na poradě před zápasem vstoupilo na palubovku úplně jiné družstvo. Bylo nás všude plno, hráli jsme bezchybně a přidali jsme důraz na servisu i útoku. Když přičteme výborný příjem a dobrou obranu, tak jsme nedali tentokrát soupeři mnoho šancí. 
VK Ostravu reprezentovali: Matouš Vancl, Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Matěj Lex, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Martin Privara, Trenér: Lubomír Vašina.
Tabulka:
 
1. VSC Zlín
2. TJ Spartak Velké Meziříčí
3. Volejbalový klub Ostrava
4. SK Volejbal Brno
5. Green Volley Beskydy
6. TJ Nový Jičín
 
Autor: Lubomír Vašina