Navázali jsme spolupráci s polským klubem Górnik Radlin

 

Uzavření dohody předcházela oboustranná jednání odpovědných zástupců klubu jak v Radlině, tak v Ostravě. Obě strany se zavázaly k rozvoji tělesné zdatnosti hlavně v oblasti volejbalu. Prvořadým cílem je zvyšování schopností a dovedností jak u všech hráčů, tak i u trenérů obou stran včetně navázání a budování vzájemných vztahů obou měst v rámci přihraniční spolupráce. Všichni členové obou klubů se budou účastnit sprotvních akcí organizovaných oběma kluby hlavně v rámci tréninků, testování, zápasů, turnajů, přípravných kempů, lékařských vyšetření  a na dalších společenských iniciativách. Dále bude uskutečňována výměna znalostí trenérů obou stran. Obsahem spolupráce je také příprava školení a projektů za účelem vzdělávání mládeže v oblasti volejbalu a také oslovení veřejnosti formou spolupráce obou stran. 

Na podporu vzájemné spolurpáce se budou využívat projekty EU a projekty pohraniční spolupráce ČR a Polska. Dohodu uzravřel náš klub s Radlinem na dobu neurčitou. 

"Co se týká naši spolupráce s polským volejbalovým svazem, tak v letošní sezoně bduou hrát zákldní část polské extraligy Vojvodství Dolnoslezské," dodává Tomáš Zedník.