Kadeti drží druhé místo v extralize


Poslední turnaj základní části už nic nemůže změnit na postupu do závěrečného klání nejlepší osmičky. Ta se nejdříve utká ve dvou čtyřčlenných skupinách. Vzhledem k tomu, že postoupíme z druhého místa (v krajním případě ze třetího), vyhneme se ve skupině dosud neporažené Příbrami. Nejlepší dva týmy ze skupin postupují do semifinále play off na jeden zápas. Závěrečná část extraligy proběhne od 2. do 5. května v Kojetíně.
Kadeti odjížděli do Liberce bez prvního blokaře Tomáše Kristiána, na jeho post se posunul smečař Radim Závodský. Během turnaje se dostali do situace, že museli v posledním zápase porazit dosud neporažené Brno, aby z posledního místa nesestoupili před posledním turnajem do druhé výkonnostní skupiny. To se jim podařilo a mohou se v dubnu těšit zase na konfrontaci s největšími favority na zisk extraligových medailí.
Výsledky VK Ostrava:
Lvi Praha 2:3 (21,15,-31,-22,-10)
Příbram 1:3 (-18,23,-23,-22)
Liberec 1:3 (24,-19,-23,-18)
Brno 3:0 (16,24,16)
Cílem kadetů bylo před turnajem se v elitní skupině zachránit.
Tento cíl jsme splnili. Podruhé jsme se sešli v jedné skupině s hlavními favority letošního ročníku extraligy. Sestupový klíč se po třetím turnaji změnil a sestupoval jen poslední pátý tým. Turnaj jsme začali na výbornou. Vedli jsme nad Prahou 2:0 na sety, ale neukončili jsme na čtyři pokusy zápas ve třetím setu, zadrhli se a nakonec v pěti setech prohráli. Sehráli jsme následně poměrně vyrovnaná utkání s Příbramí a Libercem. Příbram má zkušenější tým než my, ani s Liberce jsme nepropadli. Před posledním zápasem jsme se dostali do situace, kdy jsme museli pro záchranu porazit Brno. To se nám nakonec podařilo, byť soupeř do té doby neprohrál. Byl to náš nejlepší výkon a my jsme nakonec z Liberce odjížděli po tomto zápase s dobrými pocity,“ zhodnotil zápasy kadetů trenér Lubomír Vašina.
Poslední turnaj základní části se bude hrát 13. a 14. dubna.
„Chtěli jsme ten turnaj pořádat, ale do elitní skupiny místo sestupující Prahy postoupil Hradec Králové a je pravděpodobné, že se poslední turnaj bude hrát tam,“ dodává Lubomír Vašina.