V domácím prostředí se kadetům nevydařil návrat mezi elitu


Třetí kadetský turnaj jsme začali naprosto skvěle a po prvním hracím dnu jsme byli se dvěma výhrami a skórem setů 6:0 na prvním místě v průběžné tabulce a po skvělých výkonech jsme pomýšleli i na návrat mezi elitu.
Bohužel druhý den už tak úspěšný nebyl a přesto, že stačilo jedno vítězství k postupu, nestalo se tak. Nepodařilo se nám zopakovat dobré výkony ze soboty a dokonce jsme se museli strachovat o pád do třetí pětky. Nakonec uhraný set proti Velkému Meziříčí nám zaručil alespoň setrvání ve druhé výkonnostní skupině. Našimi soupeři pro čtvrtý turnaj budou družstva Hradce Králové, Kojetína (padající z první pětky), BV Ostrava, Prosek Praha (postupující ze třetí pětky).
VK OSTRAVA - VSC ZLÍN 3:0 (22,17,17)
První zápas v domácím prostředí se nám vydařil. Na začátku prvního setu jsme byli ve ztrátě šesti bodů. Po zkažení dvou servisů od soupeře jsme pomalu, ale jistě dotahovali k srovnání skóre. Od začátku zápasu nás přišli podpořit chlapi, a byli velice aktivní, bubnovali, fandili, a prožívali s námi boj o každý bod. Po vyhraném prvním setu přišlo herní uspokojení a do druhého setu jsme s radostí nastoupili. V druhém setu se nám dokonce podařilo ubránit několik útoků ze strany soupeře. A na servisu jsme byly výrazně lepší, dokonce jsme dali i pár es. Ve třetím setu už bylo vítězství nadosah. Ale i přesto, že jsme na konci třetího setu polevili, úplně v závěru jsme zase zabojovali a zápas vyhráli. Všechny sety jsme odehráli v odhodlání a odvážně.
VK OSTRAVA – KOLÍN 3:0 (14,22,21)
Druhý zápas se nám vydařil. Hráli jsme odvážně a chytře. V prvním setu jsme vedli už od začátku, bojovali jsme za každý bod. Servisu jsme se nebáli a šli jsme do risku a také se nám podařilo dát mnoho es. V polovině druhého setu jsme nevěděli, jak máme složit balon, ale zanedlouho se nám podařilo ukončit set s vítězstvím. Do třetího setu jsme šli s radostí a s entusiasmem. Ze stavu 17:14 nás soupeř dorovnal, protože jsme polevili. Po dlouhém boji jsme set nakonec vyhráli a získali další tři body do kapsy. Dnešní den se nám opravdu vydařil.
VK OSTRAVA – LVI PRAHA 0:3 (-13,-20,-16)
Naopak první zápas druhého dne se nám moc nevydařil. Ranní rozcvička byla unavená a to se také projevilo v začátku zápasu. První set jsme se ze začátku docela drželi, ale rozhodil nás pražský univerzál několika esy v řadě. Set už jsme potom nedokázali zvrátit. Do druhého setu jsme nastupovali bojovně a šlo to na nás poznat, až do 18 bodů, kdy Pražáci začali útočit středem a znovu přidali na servisu. Třetí set kouč postavil Michal Sulka místo Matěje Augusty na blok a na nahrávce začal Václav Kavala místo Štěpána Šonovského. Dlouho jsme se drželi, ale nakonec se nám nepodařilo urvat ani set.
VK OSTRAVA- VELKÉ MEZIŘÍČÍ 1:3 (23,-15,23,21)
Poslední zápas v domácím prostředí se nám moc nepovedl. Nastoupili jsme v plné sestavě. Na začátku prvního setu jsme byli ve ztrátě, ale pomalu jsme ji dorovnali. Soupeř na nás tlačil servisem a bohužel se mu podařilo dát i několik es. Druhý set jsme začali výborně, během několika minut jsme vedli asi o 10 bodů, měli jsme to dobře rozehrané, ale ke konci setu jsme trošku povolili a to nás srazilo, ale i přesto jsme druhý set vyhráli. Do třetího setu jsme nastoupili stejně jako do druhého, ale v půlce setu jsme nedokázali složit balón. A psychicky jsme šli dolů, ale i tak jsme bojovali až do koncovky. Do čtvrtého setu jsme šli naplno. V každém setu se nám podařilo dát 4 esa, ale ve čtvrtém setu jsme dělali základní a stupidní chyby, které nás stály vítězství. Jednoduše řečeno, podcenili jsme to.
Sestava: Tomáš Kíša, Matěj Augusta, Jakub Pelikán, Michal Sulek, Aleš Závodský, Filip Srovnal, Václav Kavala, Štěpán Šonovský, Adam Gorecki, Dominik Pasz, Matěj Ranocha, Vojtěch Kokeš, Lukáš Loužil, Jan Mlčák. Trenéři: Lubomír Vašina, Jaroslav Nekola.
Děkujeme za pomoc v organizaci, zápis a diváckou podporu paní Muroňové a Kavalové a hráčům a kolektivu mužů i rodičům, kteří nás přišli povzbudit.
Tabulka 2. extraligové skupiny:
1. Lvi Praha
2. Velké Meziříčí
3. VK Ostrava
4. Kolín
5. Zlín

Aleš Závodský a Štěpán Šonovský, kadeti VKO
Foto: Štěpán Šonovský

2019 11 10 Kadeti 1

2019 11 10 Kadeti 2

2019 11 10 Kadeti 3

2019 11 10 Kadeti 4