Naše U 20 veze z Nového Jičína třetí místo

Uplynulý víkend proběhl druhý extraligový turnaj pro naše naděje kategorie U 20 v Novém Jičíně, kde jsme se v poslední výkonnostní skupině umístili na třetím místě.
Výsledky VK Ostrava:
- Nový Jičín 1:3
- Kladno 0:3
- Kolín 2:3
- Svitavy 3:1
Tabulka 2. části soutěže, skupina D:
1. Kladno 12:3 11
2. Nový Jičín 11:4 10
3. Ostrava 6:10 4
4. Svitavy 5:10 3
5. Kolín 4:11 2
Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:
"Druhý turnaj soutěže byl pro naše mladé družstvo další dobrou zkouškou. Za poslední tři roky se soutěž nesmírně vyrovnala a není prakticky výkonnostní rozdíl mezi druhou a čtvrtou skupinou, což je velmi dobře pro mládežnický volejbal, ale i pro hráče!
My jsme měli první den trochu smůly, když se nám zranili hned dva hráči a mezi nimi také první nahrávač Resl. Družstvo bylo ale velmi semknuté a bojovné, což se ukázalo hlavně druhý hrací den. V prvním ranním zápase proti Kolínu se naše hra ještě formovala a "sedala si", ale ve druhém zápase proti Svitavám, což je silný mládežnický klub, se odehrála nádherná volejbalová bitva, která podle mě byla ozdobou turnaje. Hra se nám dařila v obraně na síti i v poli. Přihrávka se "zvedla" příchodem Resla do hry. Velmi dobrý výkon podalo celé družstvo, ale musím vyzvednout útočníky Jakuba Pelikána a Martina Šterce (ten hrál na smeči, ale "povoláním" je blokař) a nahrávače Ondru Polocha, který nemá zkušenosti s touto úrovní, ale celý turnaj zvládl velmi dobře.
V našem týmu nastupují nejmladší hráči soutěže a máme tím i nejmladší hráče na hřišti (Baláž 2007, Žarnovický 2007, Šterc 2006, Cirán 2006, Poloch 2006). Hrají tím mnohdy proti hráčům až o 4 roky starším. Pozitivem je, že máme v průměru nejvyšší tým. Od minulého turnaje udělali hráči i naše hra výkonnostní pokrok. Teď se budeme připravovat a už se těšíme na příští, prosincový turnaj!“