Proti kadetům Bielsko Biala se nám letos nedaří

 
BBTS BIELSKO BIALA - VK OSTRAVA 3:1 (19,15,-21,15)
 
VK a Ostravu reprezentovali hráči: Luboš Mazoch, Jirka Mana, Marek Szymutko, Míša Vodička, Víťa Dastík, David Mienkina, Adam Kozel, Honza Černín, Nikolas Konya, Jan Holáň, Jindřich Janošec Trenéři: Lubomír Vašina a David Travinský.
 
Na zápas jsme odjížděli v neúplné sestavě. Chyběli zranění Jirka Sedlák a Ondřej Unzeitig, oba ústřední hráči našeho týmu. Také scházeli oba starší žáci Radim Závodský a Vojtěch Vašíček. Přesto jsme chtěli vrátit soupeři porážku z prvního kola.
V některých okamžicích to byl z naší strany dobrý zápas, ale na soupeře jsme vyjma třetího setu neměli v žádné herní činnosti. Velice důležité do budoucna bude více společných chvil tohoto družstva na trénincích a přípravných zápasech. Právě menší sehranost nás připravila opět o lepší výsledek. Zahráli si všichni, někdo déle, někdo kratší dobu, ale celkově mělo utkání dobrou kadetskou úroveň.
V soutěži nám zatím patří dobré třetí místo. To se mohlo změnit právě vítězstvím v Bielsko – Biale, ale ani na podruhé se nám to nepodařilo.
Kadetskou soutěž u mužských „Mistrů světa“ a nově juniorských „Mistrů Evropy“ v sousedním Polsku hraje kadetské družstvo VK Ostrava již třetí rok.. Svůj první start proměnili hráči VK ve vítězství, v loňské sezoně pak skončili na 3. místě za „Mistry Polska“.
Bielsko – Biala je tradičním soupeřem našich hráčů nejenom na těchto mistrovských zápasech, ale i na turnajích a přípravných zápasech. Je to jeden z několika oddílů, se kterými udržujeme vřelé a aktivní vztahy jak na poli sportovním, tak funkcionářském.
 
Příští utkání hrají naši kadeti 11. 11. v 17.00 s KS AZS RAFAKO RACIBORZ.
 
Autor: Lubomír Vašina