Starší žáci skončili druzí na turnaji ve Znojmě


„Vo skupine A chlapci hrali s chuťou a dobrým nasadením. Postupne zdolali žiakov Znojma A 2:0 (19,15). V tomto zápase rozhodlo výborné podanie a presný útok z okraja siete. V druhom zápase bol súperom VK Ostrava Český Krumlov a vyhrali sme opäť 2: 0 (17,21), keď sme na sieti dokázali ubrániť častý útok súpera stredom siete. Útočne družstvo ťahal Aleš Závodský a výborné momenty mal v útoku aj Filip Srovnal. V druhom sete sa chlapcom podarilo dať viacero priamych bodov z podania. V poslednom zápase v skupine VK Ostrava - Šlapanice 2: 0 (12,14) bola kvalita hry na našej strane. Hráči sa pravidelne v hre striedali a súpera sme prevýšili vo všetkých činnostiach.
Naše družstvo vyhralo skupinu A a v semifinále nastúpilo v mestskej hale proti druhému v skupine B a to bolo Veľké Meziříčí. Naši chlapci začali s rešpektom a súper viedol postupne 7:4 a 12:8. Po oddychovom čase sa hráči otriasli a útokom získali dôležité lopty pre seba. Set sme vyhrali 25:21. V druhom sete družstvo zabralo od začiatku a získali sme viacbodový náskok. Set skončil na skóre 25:19 pre VK Ostrava a halou znelo PER TO TAM!!! Všetci sme sa posilnili výborným obedom a šlo sa do finále.
Břeclav - VK Ostrava 2:0 (18,21)
Zápas bol vyvrcholením celého turnaja. V parádnej atmosfére mali výrazne viacej podpory naši súperi. Hala fandila Břeclavi, ale nás to nerozhodilo. Družstvo hralo odvážne, súper však podaním robil cenné body. V druhom sete sa chlapci snažili ubrániť razantný útok z okrajov siete, ale bloky sa nedarili a v poli lopty nečapli. Ani zvýšená razancia na podaní nepriniesla obrat v zápase. Druhé miesto je však výborným výsledkom.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Filip Srovnal, Jan Kovařčík, Aleš Závodský, Matej Augusta, Jakub Pelikán, David Nguyen, Lukáš Filip, tréner Dvoran, asistent Vaculík. Najlepší hráči: Aleš Závodský, Filip Srovnal, Michal Sulek.“