Žáci jsou stále v popředí Českého poháru


Sobota - skupina A
VK Ostrava - Velké Meziříčí 2:0 (16, 23)
V prvom zápase turnaja to bol prijateľný súper. Úvod zápasu družstvu vychádzalo podanie a dokázalo útokom získavať body po dlhších rozohrávkach. V druhom sete však prišli chyby v poli aj nepresné a málo razantné útoky. V dramatickej koncovke zápasu uhájila Ostrava tesné víťazstvo.
VK Ostrava – Lanškroun 1:2 (23, -25, -13)
Tu sa stretli finalisti prvého turnaja. Od úvodu Lanškroun viedol, ale hra sa postupne vyrovnala. Chyby prichádzali na oboch stranách. V závere prvého setu sme dokázali súpera dostať pod seba útokom a dobrým podaním. Aj v druhom sete sa hra našim darila. Lanškroun bol v útlme, ale v koncovke sme nevyužili niekoľko výborných šancí na bod a zisk celého zápasu. Rozhodol tretí skrátený set, v ktorom Lanškroun dominoval razanciou v útoku. Bol to však veľmi poučný zápas s reálnou šancou na víťazstvo, ktoré sme prepásli.
VK Ostrava - Nový Jičín A 1: 2 (-17, 25, -13)
Prvý set sme nedokázali presne prihrať podanie domácich a skóre sme len postupne dobiehali. Nevydarila sa ani rotácia hráčov v základnej zostave. Do druhého setu sme nastúpili v tradičnom postavení, čo hre pomohlo. Body sa prelievali na obidve strany, na hráčoch bolo badať únavu. Chýbal pohyb v medzihre, ale ani súper nedokázal útokom získavať prevahu. Po nervóznom priebehu išiel súboj do tretieho setu. Hráči Nového Jičína boli počas tretieho setu istejší vo všetkých činnostiach. Podanie Ostravy nemalo účinnosť a v útoku sa nik v koncovke nepresadil. Skóre výrazne ovplyvnili naše technické chyby. Družstvo do poslednej lopty príkladne bojovalo, aj v náročnom pre Nový Jičín domácom prostredí.
VK Ostrava - Beskydy 2: 0 (19, 16)
V poslednom sobotňajšom zápase po dvoch prehrách sa družstvo dokázalo zmobilizovať. Hráči vytiahli zo seba posledné sily, lebo zápas sa začal hrať až o 19 tej hodine. Hra sa dá hodnotiť slovami, kto podáva vyhráva. Naši chlapci sa lepšie hecovali, pohybovali, aj bojovali ako Beskydy. Víťazstvo v dvoch setoch náladu Ostravy výrazne vylepšilo.
Nedeľa - skupina A
VK Ostrava – Zlín 2:0 (21, 20)
V nedeľu ráno bol našim prvým súperom Zlín. Chlapci zo Zlína v sobotu vyhrali, ako jediné družstvo, všetky štyri zápasy. Ich výkony boli mimoriadnym prekvapením. Po rannej debate v šatni nastúpili naši borci odvážne do zápasu. Podanie, presná medzihra a útok v dohrávke dostali súpera do tlaku. Zlín dokázal len v niektorých momentoch znižovať skóre. Do hry mohli v priebehu setov zasiahnuť aj hráči z lavičky. Dobrá hra na útoku vydržala družstvu celý zápas, radosť z víťazstva bola na mieste. Výbornú atmosféru v zápase tvorili hráči na lavičke aj prítomní rodičia hlasitým povzbudzovaním.
VK Ostrava – Svitavy 2:0 (16, 10)
V poslednom našom zápase zasiahli do hry aj hráči, ktorí dostali v turnaji menej príležitostí. Herná prevaha bola na našej strane vo všetkých činnostiach. V hre sa vystriedali všetci hráči družstva a výkonu to neuškodilo. Pekné zákroky v poli aj v útoku priniesli hladké víťazstvo pre Ostravu. Bojový tanec a spev na záver bol zaslúžený, výkon družstva v nedeľu mal dobrú úroveň.
Zostava VK Ostrava : Michal Sulek, Filip Srovnal, Augusta Matěj, Richard Struška, Aleš Závodský, Daniel Fabikovič, striedali Jakub Pelikán, David Nguyen, Jan Mlčák, Jan Kovařčík Lukáš Filip, Dao Filip, Starovič Daniel. Najlepší hráči Závodský, Sulek, Fabikovič. Tréner Dvoran, vedúci družstva Fabikovič
Konečné poradie turnaja:
1. Lanškroun
2. Nový Jičín A
3. VK Ostrava
4. Zlín
5. Beskydy
6. Svitavy
7. Velké Meziříčí
Svitava a Velké Meziříčí ďalší turnaj hrajú v skupine B.
Z B skupiny postúpili Znojmo a Blue Volley Ostrava A.
Komentár trénera Romana Dvorana: „V sobotu sme hrali ťažkopádne, v poli nedisciplinovane. V zápasoch s najlepšími súpermi nám chýbal niekto, čo by dokázal v koncovkách získať cenné body. Tak ako sme dva zápasy v treťom sete prehrali 13:15, mohol byť pri našom agresívnejšom útoku výsledok priaznivejší. Pozitívne hodnotím to, že aj pri náročnom a nepriaznivom priebehu hry v setoch sa družstvo nezložilo a stále bojovalo. V setoch, keď nám hra nejde, je to veľmi dôležitý moment. Podanie bolo v niektorých fázach našou výraznou zbraňou. V útoku bol najlepším hráčom Aleš Závodský, v hre v poli má však čo doháňať. Naše družstvo hralo nepresne prvé odbitie v medzihre. Súperi boli často úspešní aj lobovanou loptou do postavenia, často sa stalo, že sme takúto loptu dávali súperovi nazad zadarmo.
Cieľ v turnaji sme splnili , tretie miesto je dobrým výsledkom. Peknú hru sme predviedli v nedeľu proti dovtedy nezdolanému Zlínu, bol to dobrý výkon hráčov na ihrisku, aj na lavičke. Je super, že budeme aj ďalší turnaj Českého poháru hrať medzi najlepšou sedmičkou.“