Starší žáci se vrátili do elitní skupiny kraje


V turnaji bolo náročné nahradiť v základnej zostave dvoch dlhodobo zranených hráčov Filipa Srovnala a Daniela Staroviča. Postavenie na ihrisku doplnili Lukáš Filip a Filip Dao. Do zostavy na turnaj boli zaradení aj mladši žiaci Matěj Kukrecht a Jan Matušek. V turnaji získali prvé skúsenosti s hrou so staršími spoluhráčmi.
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava"C" 2:0 (14,15)
Prvý zápas v skupine sme hrali v dobrom nasadení a vytvorili sme na súpera tlak podaním aj útokom z okraja siete. Nahrávač Sulek hral aj stredom siete čo Blue Volley nedokázal brániť. Súper sa snažil pritvrdiť podanie, ale prihrávka podania sa nám darila a bodový náskok si družstvo dokázalo udržať.
VK Ostrava - SVK Havířov 2:1 (14,-14,9)
Druhý zápas bol súbojom o prvé miesto v turnaji. Do zápasu sme vstúpili výborne, hru ťahala trojica Závodský, Sulek a Nguyen. Cenné body sme dokázali získavať po presnej hre v poli a dohrávke na útoku. V druhom sete vsadil Havířov na podanie. Hrali sme staticky a dostali sme viacero priamych bodov z podania. V momentoch, keď sme sa dostali do útoku, údery nemali razanciu ani správny smer. Po našej výbornej hre v prvom sete, Havířov dobrou hrou skóre vyrovnal. Do tretieho skráteného setu sme nastúpili s odhodlaním zabojovať o víťazstvo. Družstvo zlepšilo pohyb, útok a darila sa aj obrana na sieti. Dôležité lopty z okraja siete získal útokom Nguyen a Závodský. Radosť z víťazstva bola oprávnená.
VK Ostrava - Red Volley Frýdland n.O. 2:1 (14,-24,11)
Tretí zápas sme začali v dobrom tempe. Snaživí súperi bojovali, ale nedokázali ubrániť sieť. V druhom sete však prišlo podcenenie súpera a pocit, že sa nič nemôže stať. Naše nepresnosti a nedôslednosť súper využil. Po ráznych pokynoch družstvo tretí set zvládlo a potvrdilo prvé miesto v turnaji s trojitým víťazstvom. V zápasoch s ťažšími súpermi by sa však takéto zaváhanie skončilo s opačným výsledkom.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Aleš Závodský, David Nguyen, Jan Kovařčík, Lukáš Filip, Filip Dao, striedali Jan Mlčák, Matěj Kukrecht, Jan Matušek.