Starší žáci se kvalifikovali do elitní skupiny KP


V nedeľu 23.9.2018 odohrali starší žiaci kvalifikačný turnaj o nasadenie do ďalšej časti Krajského preboru nového súťažného ročníku 2018/2019. Organizátorom turnaja bol Nový Jičín. V hale ABC sa hrali dve skupiny na troch ihriskách. Žiaci VK Ostrava odohrali v skupine postupne tri zápasy, ktoré vyhrali bez straty setu.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Nový Jičín B 2:0 /10,13/
VK Ostrava - Blue Volley Beskydy B 2:0 /9,12/
VK Ostrava - Kojetín 2:0 /13,10/
V novom súťažnom ročníku prešli všetky družstvá výraznou hráčskou obmenou. Na prvom turnaji bolo výrazne vidno, že družstvá nemajú na začiatku súťaže potrebnú súhru, ani kvalitu jednotlivých činností. Naše družstvo si s chuti zahralo, aj keď súperi nás príliš výkonnostne nepreverili. Do súperov sme tlačili podaním a darila sa nám aj hra po prihrávke podania. Počas jednotlivých setov sme útokom získavali výraznú prevahu a bodové náskoky. Na turnaji sa hrali dve kvalifikačné skupiny, tak sme videli v akcii aj našich možných súperov do ďalších turnajov. Po troch hladkých víťazstvách sme sa kvalifikovali do A skupiny druhého turnaja, ktorý sa bude hrať 7.10 2018.
Zostava VK Ostrava: Závodský, Demel, Sonnek, Pelikán, Mlčák, Schauer, striedali Kukrecht a Matuszek, tréneri Vaculík a Dvoran.
Druhý turnaj už bude mať výkonnostné delenie, pretože sa stretnú štyria víťazi úvodných rozraďovacích turnajov. To bude pre nás prvá previerka výkonnosti a hernej schopnosti družstva.

NJ kvalif 2

NJ kvalif 3

NJ kvalif 4