Nádherné druhé místo žáků v Českém poháru

Výsledky VK Ostrava:
Sobota 10. listopadu:
VK Ostrava – Znojmo 0:2 (-20, -19)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava 2:0 (24, 21)
VK Ostrava - VSC Zlín 2:1 (-15, 9, 11)
VK Ostrava – VA Olomouc 2:0 (15, 8)
VK Ostrava - Břeclav 0:2 (-20, -8)
Turnaj sme odštartovali zápasom proti Znojmu. Znojmo hralo od úvodu veľmi koncentrovane a variabilne. Tvrdý útok prekladali technickými údermi a my sme v poli na tento systém hry nedokázali reagovať. V druhom súboji proti mestskému rivalovi sme tvrdo útočili od anténok, ale „Blučko“ odolávalo. Hra sa prelínala a rozhodla naša razancia v koncovkách setov. Dramatický priebeh zápasu a radosť z víťazstva si s nami užil aj člen správnej rady VK Ostrava Tomáš Dvořák.
Zápas so Zlínom sme odštartovali veľmi staticky, po slabom pohybe sme vyprodukovali mnoho chýb vo všetkých činnostiach. Našťastie sme v druhej časti zápasu dokázali zabrať, zlepšiť útok, prihrávku aj účinne odservovať. Olomouc po prehratom prvom sete nastúpila s náhradníkmi a mali sme výrazne navrch. V poslednom večernom zápase sme sa pokúsili potrápiť favorita z Břeclavi. Čiastočne sa nám to darilo v prvom sete. Urobili sme však viacero chýb na prihrávke podania a bodový náskok súpera sme nedobehli. V druhom sete nám už chýbali sily na vyrovnanejšiu hru. Po sobote sme mali nádejnú pozíciu v priebežnej tabuľke turnaja.
Neděle 11. listopadu:
VK Ostrava - Brno 2:0 (15, 18)
VK Ostrava - Nový Jičín 2:0 (20, 19)
V nedeľu sme hrali ráno dva zápasy po sebe. Brno skončilo na prvom turnaji na druhom mieste, takže má svoju kvalitu. Svoju pozíciu však Brno neuhájilo. Aj v sobotu prehrali viacero zápasov a zatlačili sme ich aj my. Po dobrom podani sa nám darila obrana siete aj protiútok. Hrali sme s chuťou a v dobrom tempe. Hernú pohodu sme si udržali aj v druhom zápase proti domácemu usporiadateľovi. Jičín sa snažil riskovať na podaní. Dokázali sme však stabilne prihrávať aj útočiť. Po dvoch víťazstvách v nedeľu sme v turnaji obsadili druhé miesto. Na prvom skončila bez prehry Břeclav, tretie bolo Znojmo. Brno a Zlin zostúpili do skupiny B.
Zostava VK Ostrava: David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Aleš Závodský, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Matěj Kukrecht , Jan Matušek, Patrik Vlček
„Naši chlapci turnaj odmakali. Klobouk dolů. Tedy kromě posledního sobotního setu. Tam už ale vážně nebylo z čeho brát a obzvláště proti tak kvalitnímu soupeři. Trochu se zamýšlím nad systémem turnaje, kdy pět zápasů v jednom dni je podle mého názoru moc. Navíc kluci nemají ani čas se pořádně najíst. O to více si kluci zaslouží uznání,“ řekl asistent trenéra Martin Vaculík.