Starší žáci v elitní skupině dominovali

Skupina A Krajského preboru starších žiakov pokračovala tretím turnajom v Novom Jičíne. Každé družstvo postupne odohralo štyri zápasy. Turnaj gradoval v samotnom závere, kde sa stretli neporazené družstvá v súboji o prvé miesto. Boli to znovu žiaci VK Ostrava a Blue Volley Ostrava. V predchádzajúcich turnajoch sme nedokázali tohto súpera zdolať, ale v treťom vzájomnom súboji vyšli naši žiaci zo zápasu ako víťazi.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Nový Jičín 2:0 (21,23)
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 2:0 (15,16)
VK Ostrava - VA Olomouc 2:0 (12,16)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava "A" 2:0 (19,17)
Do turnaja sme vstúpili zápasom proti domácemu družstvo. Už v prvom sete sme dokázali po kvalitnom podaní získavať cenné body. Domáci sa snažili hrať stredom siete, čo im v druhom sete aj vychádzalo. Jičín zlepšil podanie a zdalo sa, že druhý set získa pre seba. V koncovke sme dokázali bodový náskok súpera dobehnúť a dramatickú koncovku sme po dobrom útokom vyhrali. Nik nečakal, že to bol pre nás najťažší zápas v turnaji.
Družstvo po prvom víťazstve získalo potrebné sebavedomie a naša hra mala dobrú kvalitu. Súperov sme dostávali pod tlak podaním a darila sa nám aj obrana na sieti. Prevahu sme potvrdili v zápasoch s Beskydami aj proti Olomoucu. Do hry zasiahli aj hráči z lavičky a získali cenné skúsenosti.
Pred posledným zápasom, bolo na hráčoch vidno odhodlanie prerušiť negatívnu sériu zápasov s Blúčkom. V predchádzajúcich turnajoch sme zápasy proti Blue Volley prehrali, tak sme mali motiváciu navyše. Do zápasu si hráči preniesli odhodlanie aj bojovnosť. Na sieti sme od začiatku dominovali. Vychádzal nám útok po prihrávke aj po obrane v poli sme útočili s dostatočnou razanciou. Dobrá a presná prihrávka podania zaručila, že nahrávač Sonnek pekne rozdeľoval lopty na smečiarov. V medzihre sme dokázali vychytať aj technické údery od súpera, čo sa nám v minulých zápasoch nedarilo. Bodový náskok sme držali tvrdým útokom, ktorý súper nedokázal ubrániť na sieti, ani v poli. Víťazstvo v tomto zápase a celom turnaji bolo zaslúžené a radosť v závere bola oprávnená.
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Adam Schauer, Lukáš Filip, Patrik Vlček, Matěj Kukrecht.
Hodnotene turnaja trénerom Romanom Dvoranom: „Turnaj sme výborne odštartovali. Družstvo zacítilo šancu na víťazstvo v celom turnaji. V niektorých fázach setov sme vyprodukovali aj viacero chýb, ale po chybách nasledovali úspešné zásahy, tak sme nemuseli dobiehať vyššie bodové straty. Hráči hrali s prehľadom a dokázali vyriešiť aj zložitejšie herné situácie. Hrali sme iba jedinú dramatickú koncovku, ktorú sme vyhrali. V ostatných setoch a zápasoch sme mali výraznú hernú prevahu. Výborný útok aj podanie ukázal Aleš Závodský, útočne sa presadzoval Jakub Pelikán a dobrú hru predviedol aj nahrávač Martin Sonnek. Medzi našich najlepších hráčov sa zaradil aj Jan Mlčák. Pochvalu si však za kolektívny výkon zaslúžia všetci hráči družstva. Cez víkend ideme na tretí turnaj Českého poháru a verím , že dobré výkony zopakujeme.“

Foto je společné s juniory při utkáních v Novém Jičíně.