V elitní moravské osmičce Českého poháru žáci opět druzí

Sobota - výsledky zápasov:
1. VK Ostrava – Znojmo 2:1 (19,-17, 12)
2. VK Ostrava - Blue Volley Ostrava 2 : 0 (18, 15)
3. VK Ostrava - VA Olomouc 2: 0 (23, 22)
4. VK Ostrava – Břeclav 0: 2 (-23, -15)
Aj tretí turnaj sme podľa rozpisu odštartovali zápasom proti Znojmu. Boli sme dobre motivovaní, lebo predchádzajúce zápasy sme s týmto súperom prehrali. Hrali sme veľmi koncentrovane a tvrdo sme útočili z okrajov siete. Znojmo v druhom sete hru vyrovnalo. V treťom skrátenom sete sme sa vrátili k razantnému útoku, vyšlo nám viacero obrán v poli, aj útočných dohrávok. Zápas sa nám vydaril a tým aj vstup do turnaja.
V druhom zápase proti Blue Volley sme využili výškovú prevahu a často sme bodovali aj priamo z podania. Súboj s Olomoucom bol mimoriadne vyrovnaný a dramatický. Olomouc hral veľmi dobre v poli aj na podaní. V koncovkách setov rozhodli tvrdé útoky Závodského a Pelikána.
Vo večernom zápase proti favoritovi z Břeclavi sme hrali výborne v prvom sete, škoda našich viacerých nepresností v medzihre, ktoré dobre hrajúci súper dokázal využiť na cenné body. V druhom sete si Břeclav utvoril dostatočný náskok, ktorý sme už nedokázali skorigovať.Určite sme v tomto súboji neboli odovzdaným súperom. Po sobote sme mali po troch víťazstvách dobrú pozíciu v priebežnej tabuľke turnaja.
Nedeľa - výsledky zápasov:
5. VK Ostrava - Rychnov nad Kněžnou 2: 0 (16, 15)
6. VK Ostrava – Svitavy 2: 0 (13, 19)
7. VK Ostrava - Nový Jičín 0: 2(-26, -25)
V nedeľu sme podľa rozpisu hrali tri zápasy po sebe. V prvých dvoch sme využili dominanciu na sieti, súperi nedokázali našich hráčov ubrániť. Dobre nám vychádzalo aj podanie a bodové náskoky v setoch súperi nedokázali dobehnúť. Aj posledný zápas proti Novému Jičínu sme pekne rozbehli, viedli sme 12:4 v prvom sete. Jičín sa však nevzdal a v koncovke pestrejšou hrou dokázal skóre otočiť. V druhom sete sme bojovali a viedli sme v koncovke 24:21. Urobili sme sériu chýb. Útok sme zahrali bez razancie a nepresne. Jičín zahral s odvahou a viackrát získal stredom siete cenné body. Vo vyrovnanom súboji sme prehrali aj druhú koncovku najtesnejším rozdielom.Výsledok zápasu už zmeny v tabuľke nepriniesol.
Zostava VK Ostrava: David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Aleš Závodský, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Adam Schauer, Jan Matušek, Patrik Vlček
Hodnotenie trénera Romana Dvorana:
„Cieľ, ktorý sme si do prvých troch turnajov stanovili sme splnili. V celkovej tabuľke sme obsadili druhé miesto a do finálových turnajov sme sa kvalifikovali do prvej výkonnostnej osmičky. Posledný turnaj mal výbornú úroveň, určite k tomu prispela aj pekná hala a búrlivé divácke prostredie. Výkonmi sme nesklamali, stále sme súperom hrozili tvrdým útokom. Darila sa nám aj obrana siete, najhoršou našou činnosťou bola medzihra a presnosť v odohraní prvej lopty. V poslednom zápase v nedeľu sme nedokázali udržať bodový náskok a zdalo sa, že družstvu dochádzali sily.
Celkove sme sa prezentovali dobrými výkonmi v útoku aj na podaní. Družstvo si teraz od majstrovských zápasov trochu oddýchne a v januári pokračujeme ďalšími turnajmi Krajského preboru aj celorepublikovými turnajmi Českého poháru. Všetkým rodičom, hráčom, priaznivcom, kolegom aj súperom prajem pekné Vianoce a všetko naj, naj, naj do roku 2019.“

cpstz1

cpstz2

cpstz4