Starší žáci drží elitní krajskou skupinu


Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava 0:2 (-17,-14)
VK Ostrava - Nový Jičín 0:2 (-26,-10)
VK Ostrava - VA Olomouc 2:0 (15,12)
VK Ostrava - Opava 2:0 (16,21)
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Patrik Vlček, Jan Matušek. Trenér Roman Dvoran.
Od úvodnej lopty prvého zápasu nám hra škrípala. Družstvo kopilo nepresnosti vo všetkých herných činnostiach. Z nepresnej prihrávky podania súpera sme nedokázali nahrať a útok z okraja siete bol neúčinný. Často lopta letela na stranu súpera zadarmo, z toho potom „Blučko“ získavalo ľahké body. Naše tradičné útočné opory nemali svoj deň a obrana na sieti bola deravá.
V druhom zápase sme set dobre rozbehli, hra sa nám zdvihla v útoku, aj podanie malo svoju účinnosť. V dramatickej koncovke setu sme neuspeli. Druhý set domáci ovládli a mnoho bodov získali priamo z podania. Vysoký bodový náskok domácich sme nedokázali skorigovať. Hernú prevahu Jičína sme žiadnou činnosťou nezastavili.
Po dvoch prehratých zápasoch bolo nutné hru vylepšiť, aby sme uhájili najlepšiu skupinu. Proti Olomoucu sme boli presnejší na príjme podania a hneď sa vylepšila aj nahrávka a útok. Najlepšieho hráča Olomouca sme ubránili na sieti alebo v poli a dokázali sme získať bodové náskoky.
Posledným súperom na turnaji bola snaživá Opava. V zápase sme využili výškovú prevahu a súper mal z razantného útoku rešpekt. Do hry aktívne zasiahli aj hráči z lavičky a ukázali pekné zákroky. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili tretiu priečku.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Hra sa nám od úvodu nedarila. Hrali sme staticky a nenašiel sa ani jeden hráč, ktorý by hru aj družstvo podržal. Hráčom chýbal pohyb aj nasadenie. Opatrná hra na silnejších súperov nestačí. V sériách sme kazili prihrávku podania a pasívnym prístupom bez pohybu nohami sme tuto hernú činnosť nezvládali. Solídnu hru sme predviedli v prvom sete proti domácemu Jičínu. Prehratá koncovka však družstvo nevyburcovala, ale hráči rezignovali. Súperi naše horšie chvíle na útoku využívali a získavali celkovú prevahu. Proti papierovo slabším družstvám sme v priebehu turnaja dominovali. Cez ďalší víkend ideme na druhý finálový turnaj Českého poháru do Nymburka, kde sa hrá skupina B. Verím, že družstvo odohrá lepšie zápasy a prebojuje sa znova do finálovej A skupiny.“