Mladší žáci jsou o kousek blíže elitní skupině kraje

Výsledky VK Ostrava:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava-ZŠ Škarvady 2:0
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava-ZŠ Jugoslávská 2:0
VK Ostrava - VAM Olomouc 1:2
Sestava VK Ostrava: Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Ondřej Čunta, Matyáš Slíva, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč, Alexandr Najmon, Vojtěch Holuša. Trenér Martin Vaculík.
Do rozehrané soutěže se přihlásil nový tým. Proto se změnil formát ze tří skupin po pěti týmech na čtyři skupiny po čtyřech. VK Ostrava si i přes tuto změnu zachoval příslušnost ve skupině B. Do ní z A skupiny spadly dva týmy a zůstal tým ZŠ Jugoslávská, se kterým náš tým mladších žáků v minulém kole prohrál. Z tohoto důvodu byly prognózy výsledku opatrné a úkol zněl jasně, udržet se. No a povedlo se. A dá se říct, že celkem jasně.
Dokonce si to naši kluci rozdali v posledním zápase s favoritem skupiny Olomoucí, o postup do skupiny A. Zápas se dostal až do tiebreaku. V prvním setu jasně dominoval náš tým, ve druhém se to otočilo. No a v třetím setu se absolutně nepovedlo zachytit začátek, kde jsme po chvíli prohrávali 7 : 0. Soupeř nasadil na servis svého nejlepšího hráče a sedm bodů v náš neprospěch bylo na světě. Pak už jsme jen lehce dotahovali, ale nepovedlo se. Celkové druhé místo o bod za vítězem lze považovat za úspěch. Skupině A jsme zase o kousek blíž.
„Mám pocit, že dnes jsme si prvních pět setů doslova užívali,“ říká k turnaji nahrávač Ondřej Čunta. „Hráli jsme lehce, bez nervozity a tím pádem se tyto sety podařilo jasně vyhrát. V organizaci hry už jsme si jistější, určitě tomu přispělo i naše sobotní tréninkové soustředění v Šenově. Tiebreaky nám ale zatím vůbec nejdou. Já sám jsem byl zbytečně moc nervózní. To musíme změnit. Škoda posledního setu, postup byl tentokrát blízko.“
Pátý turnaj odehrají naši mladší žáci 10. března.