Premiéra mladších žáků v nejvyšší krajské skupině


„Nejkvalitnější současné týmy mladších žáků tohoto kraje důkladně prověřily hru našich chlapců a zejména příjem vrchního servisu. Ten se mladší žáci začínají učit. My jsme v této herní činnosti jednoznačně zaostávali a postupně se všemi soupeři prohráli shodně 2:0. Skončili jsme tudíž na čtvrtém místě. Co se tyká celkového pořadí, určitě jsme si polepšili, protože platí, že být čtvrtý ve skupině A, je stále lepší, než být vítěz skupiny B,“ říká trenér mladších žáků Martin Vaculík.
Výsledky VK Ostrava:
Nový Jičín B - VK Ostrava 2:0 (16, 14)
VK Ostrava - RedVolley Frýdlant n.O. 0:2 (-13, -17)
SK Kojetín 2016 - VK Ostrava 2:0 (13, 19)
Sestava VK Ostrava: Jakub Hanel, Martin Žarnovický, Alex Žarnovický, Jiří Tomis, Ondřej Čunta, Matyáš Slíva, Mikuláš Kroča, Vojtěch Vrkoč, Oliver Krátký, Vojtěch Holuša. Trenér Martin Vaculík.
„Málo jsme se dostávali do hry. Vrchní servis některých protihráčů byl často nad naše síly. Nicméně když už jsme se do výměn dostali, byli jsme důstojným soupeřem všem protivníkům. Vrchní servis postupně důsledně zařazujeme do tréninku. S ním přijde i kvalitní trénink příjmu. Chce to čas. Teď už se všichni těšíme na finálové kolo,“ dodal Martin Vaculík.
Finálový turnaj se hraje 31. března 2019.