Starší žáci v prvním turnaji Českého poháru třináctí


Zápasy v základní skupině:
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava B 0:2 (-6,-5)
VK Ostrava - Opava 0:2 (-17,-11)
VK Ostrava - Rychnov nad Kněžnou 0:2 (-19,-16)
Zápasy v základnej skupine sme začali súbojom proti favoritovi skupiny. Súper mal hernú aj výškovú prevahu. Zle sme prihrávali a na sieti sme nedokázali útokom bodovať. Aj v ďalších zápasoch sme sa len sporadicky presadzovali v útoku, naše podanie bolo neúčinné a súperi získavali viacbodové náskoky. Postupne sa nám vylepšovala aj súhra a organizácia hry, ale na fyzicky lepšie stavaných súperov to nestačilo. Pozitívne bolo, že sme sa v setoch nevzdávali a hrali sme vždy do posledného bodu.
Play-off zápas o postup do skupiny 9. až 12. miesto:
VK Ostrava – Svitavy 0:2 (-20,-13)
V zápase play off sme narazili na tradičného súpera v rámci Českého poháru. V prvom sete sme držali vyrovnaný stav, v závere boli Svitavy lepšie v útoku a set získali. Druhý set bol z našej strany nevýrazný, podanie nemalo potrebnú rýchlosť ani presnosť. Súper nás tlačil a nedokázali sme vzdorovať žiadnou činnosťou.
Skupina o 13. až 16. miesto:
VK Ostrava – Letovice 2: 0 (23,11)
VK Ostrava – Letohrad 2: 0 (17,18)
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava A 2:0 (18,12)
Poslednú skupinu o umiestnenie sme rozohrali už v sobotu večer. Po štyroch prehratých zápasoch boli hráči motivovaní a bojovnou hrou sme vyhrali tesnú koncovku setu s Letovicami . V druhom sete sme zabrali podaním a darila sa nám aj hra v poli. Víťazstvo v zápase hráčov povzbudilo a tešili sa na súboje v nedeľu. Aj v posledných dvoch zápasoch sme dokázali súperov prevýšiť v jednotlivých herných činnostiach a dve víťazstvá sú povzbudením do ďalšieho tréningu. V prvom turnaji sme získali konečné 13. miesto.
Zostava VK Ostrava: Jan Matušek, Patrik Vlček, Patrik Linský, Vojtěch Nekola, Jonáš Šonovský, Filip Janczar, Martin Žarnovický, Vojtěch Holuša, Ondřej Vrkoč a v nedeľu Ondřej Čunta , tréneri Vaculík a Dvoran.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Výrazne omladený káder sa zatiaľ len veľmi ťažko presadzuje proti vysokým a fyzicky vyspelým hráčom súpera. Do hry zasiahli všetci hráči a aktívne prežili zápasový stres. Družstvu ešte chvíľu potrvá, kým dostanú hráči do krvi herný systém, ktorý je v tejto vekovej kategórii nutné hrať. Čaká nás ešte mnoho súťažných zápasov, v ktorých budeme pod podobným tlakom súperov a hru určite postupne vylepšime. Verím, že budú hráči trpezliví a na tréningu popracujeme na všetkých herných činnostiach.“
Termíny ďalších turnajov Českého poháru: 2. turnaj 2. a 3.11.2019, 3. turnaj 30.11. a 1.12.2019.