Starším žákům těsně unikl postup do elitní osmičky Českého poháru


Turnaj druhej osmičky Českého poháru v rámci Moravy odohrali družstvá počas víkendu vo Velkom Meziříčí. Žiaci VK Ostrava podávali počas turnaja pekné výkony a v konečnom účtovaní vyhrali v štyroch súbojoch a tri zápasy prehrali. Hralo sa systémom každý s každým na dva vyhraté sety. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili tretie miesto a do najlepšej osmičky sa nám nepodarilo postúpiť.
Výsledky VK Ostrava:
Sobota 2.11.2019
VK Ostrava - Rychnov nad Kněžnou 2:0 (20,16)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava 2:0 (15,19)
VK Ostrava - Letovice 0:2 (-11,-16)
VK Ostrava – Letohrad 2:0 (19,14)
Turnaj sme odštartovali zápasom proti Rychnovu. V prvom turnaji nás tento súper porazil, ale teraz sa nám hra od úvodu darila. Dobre sme podávali aj útočili po prihrávke. Súper bol neistý na podani a nedaril sa mu útok. Horšiu chvílu sme mali v zápase s Letovicami. Nedarilo sa nám brániť útoky najlepšieho hráča, podávali sme na istotu, čo Letovice v pohode prihrávali. Nedarilo sa nám ani v hre v poli. Mnoho prihráviek sme pokazili a nepresne sme hrali aj loptu zadarmo. Zápas nám nevyšiel a súpera sme ničím nezatlačili. V ostatných dvoch zápasoch sme hrali bojovne a vychádzalo nám podanie. Podaním sme získali mnoho priamych bodov. V sobotných zápasoch sme do tabulky získali 9 bodov, ale najťažší súperi nás čakali až v nedeľu.
Nedeľa 3.11.2019
VK Ostrava - Svitavy 0:2 (-24,-20)
VK Ostrava – Znojmo 0:2 (-19,-14)
VK Ostrava – Velké Meziříčí 2:0 (18,19)
V nedeľu ráno sme hrali prvý zápas s favoritom na postup do A skupiny. Súpera sme sa nezľakli a od začiatku sme hrali odvážne na útoku. Po bodových útokoch sme účinne podávali a tým sme na súpera vyvinuli potrebný tlak. Viedli sme 20:15 a set sme ozaj pekne rozbehli. Potom však prišla strata istoty a séria chýb vo všetkých činnostiach. Nepomohli ani oddychové časy a striedanie. Mali sme jeden setbal, ale naše podanie smerovalo do autu. V druhom sete sme držali vyrovnané skóre len do polovice setu. Svitavy kvalitným útokom aj obranou na sieti získali náskok, ktorý sme už nedokázali zmazať. Proti Znojmu sme podali rovnako dobrý a bojovný výkon. Vysoký útok sme na sieti nedokázali blokovať a v poli sme len ťažko reagovali. Na sieti nás čakali vysoké bloky a presadzovali sme sa s námahou a sporadicky. Do posledného súboja v turnaji s domácim družstvom sme nastúpili s odhodlaním. V poli sme dokázali dodržať postavenie, a útoky súpera sme častokrát vychytali. Toto bol velmi pozitívny impulz v hre. Vychádzalo nám presné podanie a naše dohrávky útokom na sieti končili bodmi. Nadšenie a radosť družstva po víťazstve bolo na mieste. Do tabuľky sme si pripísali cenné body za dvojsetové víťazstvo.
Zostava VK Ostrava: Janczar Filip, Matušek Jan, Vlček Patrik, Linský Patrik, Šonovský Jonáš, Čunta Ondřej, Nekola Vojtěch, Holuša Vojtěch. Najlepší hráči Vlček, Matušek
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Turnaj sme intenzívne využili na zlepšenie organizácie hry a herného prejavu. Niektoré veci sa nám podarili, niektoré máme za úlohu v najbližšej dobe vylepšiť. Stále máme problém s riešením základného postavenia hráčov v jednotlivých úsekoch hry. Verím, že sa to bude postupne zlepšovať, s pribúdajúcim počtom odohraných zápasov. Bolo pozitívne, že naši hráči vydržali kondične a v hlučnej atmosfére dokázali domáce družstvo zdolať. Turnaj bol výborne zorganizovaný a domáci fanúškovia vytvorili výbornú, ale korektnú atmosféru. Posledným zápasom sme domáce družstvo v tabuľke predbehli, ale na postup do najlepšej osmičky to nestačilo.“

IMG 20191103 122251

IMG 20191103 122303