Starší žáci zase hrají v elitní skupině kraje


Naši žiaci VK Ostrava po hernej skúsenosti v A skupine, z ktorej sme po dobrých zápasoch vypadli, mali motív znova postúpiť medzi najlepšie družstvá v kraji. Tento cieľ sa nám podarilo splniť a po troch hladkých víťazstvách sme sa tešili z postupu.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava A - Frýdlant nad Ostravicí 2:0 (15, 19)
VK Ostrava A - Nový Jičín B 2:0 (8, 11)
VK Ostrava A - Blue Volley Ostrava B 2:0 ( 15, 9)
Do turnaja sme vstúpili s jasným cieľom a odhodlaním zdolať všetkých súperov a vybojovať postup do A skupiny. Od prvej lopty sme súperov tlačili podaním, razantne sme útočili a darilo sa nám aj v obrane v poli. Súperi sa snažili podaním riskovať, ale na prihrávke sme hrali v pohybe a často sme bodovali aj útokom spoza útočnej čiary. V jednotlivých rotáciách sme dávali série podaní, ktoré často končili priamymi bodmi. Na sieti sme sa snažili útočiť stredom, čo súperi nedokázali brániť. Naša hra bola nad sily súperov, čo potvrdzuje aj bodové skóre jednotlivých setov. Ani v jednom sete sa súperi nedostali nad 20 bodov a nedokázali na nás zatlačiť žiadnou hernou činnosťou.
Zostava VK Ostrava: Patrik Vlček, Jan Matušek, Ondřej Divoký, Patrik Linský, Jonáš Šonovský, Flip Janczar , Vojtěch Nekola.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Na družstve bolo vidno, že si chce znovu zahrať v A skupine. Výkonnostne sme to potvrdili a súperov sme prevýšili vo všetkých činnostiach. Na herné porovnanie s najlepšími sa tešíme a v zápasoch budeme bojovať o najlepšie možné výsledky, aby sme v kvalitnej skupine ostali v poslednom turnaji Krajského preboru.„