Žákovská družstva mají za sebou soustředění na Bílé

„Družstvo žiakov, rovnako ako do minulé sezóny, prechádza zmenami v kádri. Do kadetskej kategórie sa presúva viacero hráčov ročnika 2006.
Ako náhle nám to situácia dovolila, odštartovali sme skupinové tréningy na vonkajších ihriskách. Telocvične boli prakticky celý školský rok uzavreté. Pretože predchádzajúca sezóna bola pre mládežnícky šport výrazne ochudobnená o tréningy a zápasy, s končiacim ročníkom 2006 sme sa pomyselne rozlúčili na dvoch turnajoch pred prázdninami.
V závere školského roku sme odohrali turnaje na antuke v Raškoviciach a v Hodslaviciach. Výsledkom boli dve druhé miesta, podstatné pre nás však bolo, že sme si chlapci po dlhej pauze dobre zahrali a siahli si na loptu v zápasoch."
Přípravu na novou sezonu odstartovali naši žáci v Šenově. „Na vonkajších ihriskách sme využívali výborné podmienky areálu ZŠ Šenov. Spoločne s trenérom Vaculíkom sme viedli spoločne jednu skupinu deti od prípravky až po staršich žiakov s rozdielnym tréningovým obsahom podľa veku hráčov. Smerovanie tréningov bolo nastavené na rozvoj kondicie a vytrvalosti, aby hráči nabrali tréningový objem pred plánovaným sustredením na Bílé.“
Šestidenního soustředění na Bílé se od 17. do 22. srpna zúčastnilo 27 hráčů.
Tréninkové jednotky probíhaly ve dvou skupinách. Tu mladší vedl Martin Vaculík, tu starší Roman Dvoran. Kluky čekal pestrý celodenní program od 7 hodin ráno do půl 10 večer.
„Vo štvrtok absolvoval s námi aj dve tréningové jednotky nahrávač A družstva mužov Tomáš Jambor. Aktívne sa zapojil do jednotlivých cvičení a žiakom ukázal techniku jednotlivých herných činností. Žiaci si s chuti po jeho nahrávkach zasmečovali. Pre nás všetkých to bolo veľmi milé a poučné stretnutie. Medzi jednotlivými tréningami sme spoločne absolvovali regeneráciu v bazénoch hotela Bauer.
V piatok doobeda, viedol celú tréningovú jednotku kondičný trenér A týmu David Ulrych. Zameral sa na rozvoj sily dolných končatín, techniku odrazu a dopadu, koordinačné a stabilizačné cvičenia. Žiaci boli rozdelení do skupín podľa veku. V novej sezóne budeme po vzájomnej konzultácii nové veci do tréningov zaraďovať,“ pochvaluje si Roman Dvoran účast hostů z prvního týmu mužů VK Ostrava.
„Žiaci absolvovali dve dlhšie hubárske vychádzky v okolí chaty a jednu náročnú túru v spojení s jazdou lanovky na konečnú stanicu strediska. Okrem náročnej tréningovej práce, prebiehala počas celého sústredenia aj ďalšia súťaž , v ktorej družstvá plnili futbal, frisbee, basketbal, ryžovanie zlata, modelovacia tichá pošta, bežecká tabulka, atd. O volný čas postarané. V sobotu večer sme vyhlásili výsledky súťaže, rozdali ceny a opekali špekačky. Tréneri sme vyhodnotili sústredenie a načrtli program do ďalšich prázdninových dní.
V nedeľu už nasledovalo balenie, upratovanie a odchod na túru. Po obede bol pri chate pristavený autobus, ktorý nabral celú posádku a vyrazil smer Ostrava. Pre odchodom zaznelo dolinou posledné PER TO TAM,“ popisuje trenér Dvoran mimo tréninkovou náplň soustředění a dodává: „Splnili sme všetko, čo sme si naplánovali. Všetci super makali od najmladšieho po najstaršieho. Počasie nám vyšlo výborne a Bílá sa nám tradične osvedčila. Až na malé šrámy, sme sústredko zvládli bez zranení a v dobrej nálade.“

b4

b3

b2

b1

1

2

3