V Budějovicích jsme vzdorovali pouze v prvním setu


Extraliga mužů – 4. kolo
Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (22,10,9)
Jihostroj České Budějovice: De Amo, Kriško, Polák, Mach, Stoilovič, Licek – Kryštof. Střídali: Schouten, Michálek, Piskáček. Trenér René Dvořák.
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Bauman, Vancl, Fořt – Sobczak. Střídali: Radim Závodský, Aleš Závodský, Vašíček, Jarosinski. Trenér Richard Vlkolinský.
„Měli jsme nějaký záměr, se kterým jsme do utkání šli, ale ten nám vyšel jen v prvním setu. Tam jsme se soupeři vyrovnali jak v obraně, tak útoku. Rozhodla až koncovka, kde jsme udělali dvě chyby. Nečekal jsem, že odehrajeme druhý a třetí set, tak jsme je odehráli. Nepomohly změny v sestavě, ani oddechové časy. Domácí byli lepší na podání, bodovali i z dohrávaných negativních míčů. Pokud nás nezablokovali, čapli si vše v poli. Byl to soupeř, se kterým se zatím nemůžeme rovnat. Hrál rychlý a moderní volejbal,“ řekl k utkání trenér VK Ostrava Richard Vlkolinský. „Pokud bychom chtěli favority trápit nebo je někdy senzačně porazit, musíme mít lepší útok a bodovat nejen z jednoduchých míčů. Takoví soupeři totiž moc nechybují.“

Foto: Dan Kubát