Žákovské týmy vstoupily do krajského přeboru

V sobotu 2.10.2021 odohrali starší žiaci VK Ostrava A rozraďovací turnaj o nasadenie do ďalšej časti Krajského preboru pre nový ročník súťaže 2020/2021. Družstvo VK Ostrava B hralo svoj turnaj 3.10. 2021 vo Frýdku Mistku. V novej hale ABC sa hrala skupina C s piatimi účastníkmi na dvoch ihriskách. Rovnako to bolo aj v Novom Jičíně, kde sa hrala skupina A. Obidve družstvá VK Ostrava odohrali vo svojich skupinách po štyri zápasy. Ačko vyhralo dva zápasy a B družstvo bolo úspešné v jednom stretnutí. Po týchto rozraďovacích turnajoch sa Áčko kvalifikovalo do výkonnostnej B skupiny a naše Béčko si zahrá v C skupine.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava A – Green Frýdek Místek 0:2
VK Ostrava A – Palkovice 2:0
VK Ostrava A – Nový Jičín 0:2
VK Ostrava A - Olomouc 2:0
V novom ročníku prešli žiacke družstvá veľkou hráčskou obmenou. Aktuálne máme v základnej zostave A družstva dvoch hráčov ročnika 2007, ostatní hráči sú vekom mladší. Budujeme perspektívne družstvo, ktorého výkonnosť by mala byť najlepšia v budúcom ročníku súťaže. Do nového súťažného ročníka sme znovu zaradili aj B družstvo VK Ostrava, pretože chceme, aby čo najviac hráčov hralo súťažné zápasy.
V prvom turnaji Ačko bojovalo, ale nervozita a veľký herný výpadok zápasov z minulej sezóny výkonnosti družstva aj jednotlivcom neprospel. S podobným deficitom však nastupujú aj naši súperi, takže družstvá majú rovnaké problémy. V hre sme robili množstvo chýb od podania, po útok aj prihrávku. Výrazne nám nefungovala organizácia hry a v niektorých rozohrách sme prehrávali aj lopty, ktoré nám súperi prehodili zadarmo.
Hneď v úvodnom zápase turnaja sa hralo o cenné body do konečnej tabuľky a Frýdek Místek dokázal naše nepresnosti využiť. Od druhého zápasu sme sa však dokázali lepšie pohybovať, obsadzovať svoje priestory na ihrisku. Ukázali sme lepšiu hru a pekné momenty. Kvalifikovali sme sa do B skupiny, čo našej aktuálnej výkonnosti vyhovuje.
B družstvo v nedeľnom turnaji vo Frýdku Místku zbieralo skúsenosti. V družstve sú dominantne zaradení hráči z mladších žiakov a zrovnávanie sa so starším ročníkom prinesie výsledky v ďalšej sezóne.
Roman Dvoran tréner A družstva