Výborné výkony žákovských týmů v krajském přeboru

Druhé místo áčka v nejvyšší výkonnostní skupině a postup béčka do druhé výkonnostní skupiny vybojovali naši žáci v krajském přeboru kategorie U16. Turnaje popisuje trenér A družstva Roman Dvoran.
V nedeľu 23.10.2022 odohrali žiacke družstvá VK Ostrava prvý turnaj dlhodobej časti Krajského preboru. Turnaj sa hral vo výkonnostných skupinách, ktoré si každý vybojoval na rozraďovacom turnaji. A družstvo hralo vo Frýdku a B tým cestovalo do Nového Jičína. P výsledkov, aj podľa hry, sme tieto turnaje zvládli výborne.
Výsledky zápasov týmu A:
VK Ostrava A – Green Frýdek-Místek A 0:2 (-18,-20)
VK Ostrava A – Nový Jičín A 2:0 (21,15)
VK Ostrava A – Blue Ostrava A 2:1 (14,-20,8)
Tabulka:
1. Green Volley Frýdek-Místek A 6:1 8
2. VK Ostrava A 4:3 5
3. Blue Volley Ostrava A 4:4 5
4. SVK Nový Jičín A 0:6 0
Naše A družstvo sa predstavilo po dlhšej dobe v najlepšej skupine. Turnaj sahral vo Frýdku Místku na dvoch ihriskách. Hra mala dobrý spád, aj keď prvý zápas našim žiakom nevyšiel. Hrali sme príliš nepresne a nevedeli sme sa chytiť v žiadnej činnosti. Domáci naše chyby stále trestali útokom alebo bodmi z podania. V druhom sete sme síce ukázali niekoľko dobrých akcií, ale na zisk setu to nestačilo. Do druhého zápasu vstúpilo z našej strany iné družstvo. Hru sme ovládli po agresívnom podaní v sériách. Súper nedokázal ubrániť okraj siete a herný prejav bol z našej strany výrazne lepší. Víťazstvo v dvoch setoch prinieslo aj zlepšenie nálady v družstve. Tretí zápas proti „Blučku“ rozhodoval o poradí v turnaji. Prvý set sme doslova ovládli, ale v druhom nám to súper vrátil. Do tretieho krátkeho setu sme vstúpili výborným podaním a dobrou medzihrou. Súpera sme dostali pod tlak a zápas sme dotiahli k víťazstvu. Na presnosti v medzihre však musíme intenzívne pracovať.
Výsledky zápasov týmu B:
VK Ostrava B - VS Ostrava 1:2 (-11,23,-12)
VK Ostrava B - Nový Jičín B 2:1 (-25,16,14)
VK Ostrava B - Olomouc 2:0 ( 12, 22)
Tabulka:
1. VS Ostrava 6:2 7
2. VK Ostrava B 5:3 6
3. SVK Nový Jičín B 3:4 4
4. VAM Olomouc 1:6 1

Naše B družstvo vedené Martinom Vaculíkom išlo zbierať skúsenosti do Nového Jičína, kde sa hrala C skupina. Družstvo hralo bez tlaku na výsledok a súperov naša omladina poriadne preháňala. Bilancia hry bola dve víťazstvá a jedna prehra v pomere 1:2 s víťazom skupiny. Odmenou pre družstvo je postup do B skupiny na ďalší turnaj. Hráči hrali bez stresu, odvážne s minimom vlasných chýb. Radosť z víťazstiev bola oprávnená.
V termíne 13.11. 2022 sa žiaci VK Ostrava predstavia na druhom turnaji Krajského preboru. Áčko cestuje do Opavy a béčko sa predstaví na ZŠ Formana na Dubine. Družstvá sa budú snažiť podať čo najlepší výkon.