Hráči vzpomínají na silné zážitky


David Janků si tento „match“ nejvíce užil ze všech utkání, ve kterých kdy za Ostravu nastoupil. „V Super atmosféře díky fanouškům se nám podařilo otočit stav 21:24 a šli jsme do tiebreaku,“ vzpomíná David Janků. K němu se přidávají i ostatní. „Vítězství nad Libercem bylo úžasné, hlavně fanoušci, kteří nás pořád hnali dopředu,“ doplňuje Vašek Kotas a dodává: „O to víc mě pak mrzelo, když jsme v posledním zápase sezóny před vyprodanou halou nedokázali Liberec porazit ještě jednou.“ Přidává se také Filip Bořuta: „Asi jeden z nejlepších okamžiků celé sezony. Neuvěřitelné.“

Z ostatních zápasů hráči nejvíce vzpomínají na zápasy v Benátkách a Příbrami, ale také na předkolo play off se Zlínem. „Nejvíce mi uvíznul v paměti zápas v Benátkách, který jsme otočili zápas z velmi nepříznivého stavu,“ vzpomíná Filip Bořuta a má proč. „Jako jeden z nejlepších okamžiků bych určitě vyzvednul otočený duel v Benátkách, kdy na plac přišel Filip Bořuta a své role nahrávače se ujal na jedničku,“ přidává se David Janků.

Na zápas v Příbrami vzpomínají hráči jako jeden z nejvypjatějších. Vyhecovaná vítězná koncovka silně uvízla v hlavě nejen Vaškovi Kotasovi. „Vždy jsem měl volejbalové fanoušky za slušné, ale letos v Příbrami jsme zažili, jak se v Česku asi cítí fotbalisté,“ doplňuje Radek Šoltys. „To bylo ve chvíli, když na palubovku začaly lítat nejen nadávky, ale i zapalovače a jiné předměty.“ Další silné chvíle připomíná David Janků: „Zážitkem vždy byla oslava Jakuba Balona po každém jeho vítězném bodě ze servisu. Ty měly parametry!“.

Z hráčů soupeře vyzdvihují ostravští borci Tomáše Hýského. „Letos byl opravdu nezastavitelný, alespoň pro nás,“ přiznává Vašek Kotas a dodává: „Už hraje extraligu nějaký ten pátek, ale takhle dobře jsem ho hrát ještě neviděl.“ Obdiv sklízí také od Radka Šoltyse, který u něj hodnotí, jak skvělou fazonu si je schopen udržet po celou sezonu. Radek ještě přidává Ondřeje Boulu, který se na palubovky dokázal vrátit a pořád dokazuje, jaký je profík. David Janků si zase považuje za čest, že mohl hrát proti top světovým univerzálům Honzovi Štokrovi a Davidu Konečnému. Filip Bořuta zase ještě vybírá jednoho z nahrávačů: „Gregor Ropret z Karlovarska má neuvěřitelné pole a celkově jeho styl nahrávky je moc zajímavý.“
A konečně ještě jedna věc, na které se všichni shodnou. Skvělí domácí fanoušci, jejichž povzbuzování vygradovalo v zápasech play off. Všichni hráči fanouškům děkují a přejí si, aby klubu zachovali přízeň i v příštím roce.