Příprava pokračovala třetím místem v Bielsko Biale


„Hlavně musíme zlepšit obranu po dobrém příjmu soupeře a jeho rychlých nahrávkách. Také po míčích zdarma potřebujeme kvalitněji zaútočit. A ještě zbývá zlepšit řešení nestandardních situací,“ popisuje trenér Jan Václavík, na co se bude zaměřovat další příprava.
V Bielsko Biale jsme v prvním utkání prohráli s Jaworznem 2:3. „Jaworzno je tým, který letos postoupil do první polské ligy. Vedli jsme v pátém setu 11:9, ale pak jsme několikrát po sobě neodztrátovali. Takový tým bychom měli porážet,“ řekl k prvnímu utkání trenér Jan Václavík.
Po porážce v prvním utkání jsme hráli o 3. místo s třetím týmem loňského ročníku slovenské extraligy ze Svidniku a vyhráli jsme 3:1. „V tomto utkání se hodně střídalo, my jsme to zvládli lépe. Stejně si ale myslím, že jsme na tomto turnaji měli postoupit do finále,“ dodal k druhému zápasu Jan Václavík.
Předposledním přípravným turnajem před startem extraligové sezony bude tradiční Zlín Cup. „V pátek hrajeme dva zápasy. Nejprve se postavíme proti domácímu Zlínu a pak proti mužstvu tvořenému mladými slovenskými hráči z Trenčína. V sobotu hrajeme proti poslednímu mistrovi Slovenska z Prievidze,“ popisuje následující přípravný program trenér Jan Václavík.