V přípravě v Andrychowe třetí


V Andrychowe jsme nejprve prohráli rozřazovací utkání s Jaworznem 1:3 (18,-14,-19,-14).
„Bylo to první utkání v rámci přípravy, které jsme odehráli v hale a mělo to všechny znaky nerozehranosti. Našel bych na našem výkonu hodně pozitivních věcí, ale i chyb, které jsme proti účastníkovi první polské ligy udělali. Zápas nám ukázal, jak moc musíme v dalším průběhu přípravy na sobě pracovat. První set jsme odehráli velmi slušně, ale pak jsme dostali „spláchnuto“. I když byly tři následující sety jednoznačné, o tolik horší jsme nebyli,“ řekl k prvnímu utkání trenér Jan Václavík.
Po porážce jsme tak hráli o 3. místo, kde jsme porazili Tychy 3:0 (23,24,12).
„Měli jsme vyhrát, a taky jsme vyhráli zápas bez ztráty setu. Soupeř byl z kategorie těch slabších. V prvním setu jsme postupně ztratili náskok osmi bodů a došlo to do vyrovnané koncovky za stavu 23:23. Naopak ve druhém setu jsme to byli my, kdo smazal manko sedmi bodů a zase zvládl koncovku. Třetí set jsme již dominovali,“ vrátil se Václavík k druhému zápasu.
„Celkově turnaj ukázal, že musíme pracovat i na základních herních věcech, ale oproti antukovému turnaji v Kojetíně tam byla daleko větší bojovnost a nasazení,“ dodal Jan Václavík.
V přípravě pokračujeme 6. a 7. září na kvalitně obsazeném turnaji v Bielsko Biale.
Program našeho týmu:
Pátek 6. září:
16:00 VK Ostrava – Jaworzno
Sobota 7. září:
10:00 VK Ostrava – Bielsko Biala
14:00 VK Ostrava - Svidník