Varům jsme odolali jen v prvním setu


VK Ostrava – ČEZ Karlovarsko 1:3 (25:18,19:25,16:25,19:25)
Sestavy:
Domácí: Janků, Marcyniak, Dvořák J., Ihnát, Sedláček, Podlesny, libero Sobczak. Střídali: Vancl, Šoltys, Muroň, Dvořák T.
Hosté: Rejlek, Wiese, Wilson, Džavoronok, Vašina, Patočka, libero Pfeffer. Střídali: Lux, Baláž
Během prvních dvaceti míčů prvního setu se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. První větší vedení jsme si připsali na 14:11. Karlovarsko sice ještě náskok stáhlo, ale náš tým dobrým podáním a skvělými bloky opět odskočil na 19:14. Když přidal dobrý útok, nebylo o vítězi prvního setu pochyb.
Ve druhém setu, který byl opět vyrovnaný, sice hosté vedli 13:17, ale náš tým ještě dokázal snížit na 16:18 a 18:20. Na podání však přichází Rejlek a zápas prakticky dopodává. Po jeho podáních naši hráči nejsou schopni bodově zakončit.
Třetí set je prakticky celý v režii hostů. Ti po celou dobu skvěle podávají, ale hlavně díky skvělé obraně na síti i v poli jen málo míčů skončí v jejich poli. A po zvednutých míčích okamžitě soupeře trestají.
Čtvrtý set je obdobou třetího. Karlovarsko si už na začátku vytvoří náskok při podání Wieseho 5:10. Ten spolehlivě drží v celém průběhu a zaslouženě vítězí 19:25.
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Karlovarsko dnes hrálo vynikající volejbal. Jejich tlaku jsme odolali pouze v prvním setu, ve kterém jsme podali asi náš nejlepší výkon v letošní sezoně.“
Jiří Novák (trenér ČEZ Karlovarsko): „V prvním setu hrála Ostrava perfektní volejbal a v rozhodující fázi setu byla lepší. Pak jsme už otěže převzali my, byli jsme lepší na servisu a trpělivější v obraně.“