Vydřená a zasloužená výhra s Brnem


VK Ostrava – Volejbal Brno 3:2 (15:25,25:19,16:25,25:17,15:10)
Sestavy:
Domácí: Marcyniak, Janků,Vancl, Sedláček, Podlesny, Dvořák, Ihnát, libero Sobczak. Střídali: Dvořák, Muroň, Bauman, Šoltys.
Hosté:August, Truong, Hrazdíra, Hukel, Římal, Licek, libero Lžičař. Střídali: Pražák, Provazník.
Ohlasy po utkání:
David Janků (kapitán VK Ostrava): „Musím pochválit náš výkon, i když jsme nakupili množství chyb, vždy jsme se dokázali po prohraných setech zvednout. Snad jsme se tím dostali na vlnu sebevědomí, která by nám měla pomoct v příštích zápasech.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Dnes jsme ve třech setech Brňáky přetlačili a za to jsem strašně rád. Sice nám ve třetím setu odešel příjem, ale ve všech vítězných setech jsme určitě více tlačili.“
Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Mrzí mě poslední dva sety. Šli jsme na podání hodně dolů a nedokázali jsme uhrát dva, tři rozhodující míče. Nejsme ve hře tak agresivní, jak bychom chtěli.“
Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Zápas se střídavě měnil. Ostrava nás ve 2. a 4. setu přehrála a my jsme se už na konci z toho nedostali. Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli, hlavně byli agresivnější. Nevím, co se děje, ještě to musím analyzovat, buď si ulevujeme nebo se bojíme.“ Popis utkání:
Brno poprvé odskakuje při podání Římala (5:8). My se sice mírně přiblížíme, ale hosté jdou znovu do většího vedení. (7:12). Opět chvilka nedůraznosti v útoku a náš tým se opět přibližuje (10:13). Po problémech na příjmu nedokážeme bodově zaútočit a Brno odskakuje na 11:19. Od tohoto stavu hosté pohodlně dokráčí k vítězství 15:25.
Druhý set začínáme náporem a při podání Podlesneho vedeme 3:0. Sice mírný náskok udržujeme, ale opět při podání Římala ztrácíme slibný náskok (8:7). Při podání Ihnáta opět odskakujeme na 13:10. Přestože se Brno ještě trochu přiblíží, prosazujeme se na bloku i v útoku středem a po dvou úspěšných pipech Ihnáta už vedeme 18:14 a 21:16. Stejně jako hosté v prvém setu, tentokrát dohrají set v poklidu naši hráči.
Skvěle začínáme i ve třetím setu a vedeme 5:2. A opět na podání přichází Římal a otáčí až na 5:7. Po vyrovnaném úseku hry jsou to brněnští, kteří jako první odskakují na 11:14. A stejně jako v prvním setu se nedokážme prosadit v útoku. Navíc opět máme problémy s příjmem, hlavně při podání hostujícího univerzála. Od stavu 14:19 se set opět dohrává za jasné převahy Brna.
Začátek čtvrtého setu je přetahovaná o každý míč. Až do stavu 11:10 získává body vždy jen přijímající tým. Až když Janků vytluče bloky a v následující výměně úspěšně blokujeme, dostáváme se do vedení 13:10. Po Sedláčkovém útoku středem a chybě Brna při útoku to už je 17:12. Naši hráči v tomto setu excelují v útoku, kde mají úspěšnost neuvěřitelných 89 procent. A takto nažhavení hráči už set nepustí a zaslouženě vítězí.
I v pátém setu jdeme do vedení a podáním děláme Brnu problémy. Po Ihnátovu esu následuje Vanclovo těžké podání, kdy po zkaženém příjmu přímo boduje Ihnát a je to 6:4. Brno kazí útok a strany se mění za stavu 8:5. Naši hráči se opět nažhaví po dlouhé výměně, kdy bod uhraje kapitán Janků (11:8). Když Janků přidá eso, už vedeme 13:9 a zápas ukončíme úspěšným blokem (15:10).