Karlovarsko zvládlo lépe vypjaté koncovky


Extraliga mužů – 21. kolo
VK Ostrava – VK ČEZ Karlovarsko (-25,-24,23,-24)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Marcyniak, Sedláček, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Vancl.Trenér Jan Václavík.
VK Karlovarsko: Ticháček, Rejlek, Wilson, Patočka, Vašina, Wiese - Pfeffer. Střídali: Džavonorok, Baláž. Trenér Jiří Novák.
V prvním setu jsme se velmi dobrým výkonem propracovali k vedení 24:21, ale nevyužili jsme v koncovce čtyři setboly a nakonec prohráli.
Také druhý set jsme mohli v koncovce uhrát, ale hostům jsme ulehčili roli zkaženými podáními.
Na třetí pokus jsme vyrovnanou koncovku zvládli. Od stavu 21:20 jsme Karlovarsko před sebe nepustili.
Také ve čtvrtém setu rozhodovaly maličkosti. I když jsme odvrátili dva mečboly soupeře, nakonec jsme zápas do zkrácené hry nedotáhli.
V úvodu utkání Karlovarsko výborně brání na síti a pestrým útokem jde do vedení 3:6. Postupně se rozehráváme. Marcyniak kraluje na síti a naše hra je podepřena dobrým výkonem Podlesneho na nahrávce a podání. Poprvé jdeme do vedení nad favoritem zápasu 11:9. Od stavu 17:15 jsme neustále nad naším soupeřem a v samotné koncovce si vytvoříme tři setboly (24:21). Při podání Vašiny o ně přicházíme. Ještě nám hostující smečař přihraje zkaženým podáním pátý setbol, ale závěr patří Karlovarsku, které vyhrává první set 25:27.
Do druhého setu máme skvělý vstup a při podání Dvořáka vedeme rychle 5:1. Od stavu 9:6 se zápas opět srovná. Hosté výborně dirigováni nahrávačem Ticháčkem postupně otáčí vývojem skóre na 13:15 a 19:21, ale do koncovky se jde opět kdo s koho (21:21). V samotném závěru druhé sady máme jeden setbol, hosté dva. Ten druhý využívají a vítězí opět nejtěsnějším poměrem bodů 24:26.
Třetí set je plný pokažených podání z obou stran. Několikrát vedeme o dva body, ale Karlovarsko se může spolehnout na výborně útočícího univerzála Rejlka. Karlovarsko vede naposledy 18:19. Od úspěšné dohrávky Janků a stavu 21:20 již soupeře k vyrovnání nepustíme. Po důrazném útoku Dvořáka využíváme druhý setbol a vítězíme ve třetím setu 25:23.
Ve čtvrtém setu je Karlovarsko aktivnějším týmem. Od stavu 11:11 nám soupeř uniká až do největšího náskoku, kdy vede před koncovkou 17:21. Bojovným výkonem se vrátíme do zápasu. Ze zdánlivě beznadějných stavů 20:23 a 22:24 dokážeme srovnat, ale nakonec rozhodující koncovku zápasu zvládnou lépe hosté a díky Wilsonovi vítězí. Jen o kousek jsme zápas nedotáhli do zkrácené hry.
Ohlasy po utkání:
David Janků (kapitán VK Ostrava): „Byl to vyrovnaný zápas. Ze čtyř naprosto vyrovnaných koncovek soupeř vyhrál tři. Je to škoda, protože jsme na nějaké body z tohoto zápasu měli, ale v těch koncovkách jsme nebyli tak důrazní a sebevědomí, jak bychom měli být.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem. Místy jsme byli i lepším týmem, ale v koncovkách nám vždy chyběly dva až tři body, abychom to uhráli. Po této porážce nemáme boj o 6. místo ve svých rukou a musíme čekat, jak budou hrát ostatní, ale i tak mám z utkání dobrý pocit. Za poslední měsíc jdeme herně nahoru a to je dobrá zpráva pro to, abychom zvládli předkolo a postoupili do play off.“
Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Pochválil bych náš tým, jakým způsobem zvládl koncovku prvního setu. Když jsme sadu vyhráli, tak to mělo vliv na další průběh zápasu. Byli jsme v ní koncentrovaní i za značně nepříznivého stavu. Uhráli jsme si tady první místo po základní části a to bylo naším cílem.“
Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Jsem moc rád za vítězství, protože Ostrava hrála v domácím prostředí sebevědomě a naše dobré servisy odpřihrávala. My jsme sice udělali hodně technických chyb, ale bylo to tím, že jsme od středy po pohárovém zápase měli jen jeden trénink. Jsme první po základní části a to je velmi dobrá pozice do vyřazovacích bojů.“