Sebastian Matula – další polský nahrávač v našem týmu


Nejvýraznější posilou je nový nahrávač. Z celku Stal Nysa, který letos postoupil do polské Plus ligy, přichází Sebastian Matula. Pětadvacetiletý nahrávač s výškou 190 cm nejvíce oslovil trenéra Václavíka z šesti desítek potenciálních možností. „V tomto období to bylo těžké, hledali jsme pouze z videí, postupně se výběr zužoval, až i po potřebných referencích jsme vybrali Sebastiana,“ říká trenér Jan Václavík. „Po technické stránce je podobný Blažejovi, je to i obrovský bojovník a měl velký zájem hrát u nás. Navíc bydlí v Jastrębie, odkud je do naší haly jen půl hodinka cesty.“
Přes oboustranný zájem o další působení odchází Blažej Podlesny, když náš klub nebyl schopen vyrovnat zahraniční nabídky. Odchází také druhý nahrávač Jan Štefko, ten nové působiště teprve hledá, a blokař Mariusz Marczyniak. Také v případě Mariusze je důvodem odchodu finanční stránka. V příští sezoně bude nastupovat v druhé nejvyšší polské soutěži v týmu BKS Visla Bydgoszcz. Tento tým právě sestoupil z Plus ligy a posiluje, aby se do ní ihned vrátil. Do tohoto klubu přestoupil také český reprezentant Galabov.
Druhým nahrávačem bude zkušený Tomáš Jambor, který se nedohodl na pokračování v týmu Beskyd. „Tomáš je zkušený hráč se stabilními výkony a také velký bojovník,“ hodnotí novou akvizici Jan Václavík. Třiatřicetiletý 190 cm vysoký Jambor, který bydlí v Ostravě kousek od haly, v našem extraligovém týmu ještě nenastupoval.
Z vlastních odchovanců se do extraligy podívá smečař Radim Závodský, a pokud to dovolí mimoostravské studijní vytížení, také blokař Tomáš Kristijan.
A protože minulá sezona skončila předčasně, nebyl ještě čas poděkovat všem hráčům za jejich úsílí, se kterým se chystali na závěrečné extraligové boje. Hlavně všem, kteří odcházejí, a moc se těšíme, že do naší haly ještě zavítají, ať už jako diváci, tak v lepším případě jako soupeři v některém z evropských pohárů.

Matula 2